19 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi konutlarda enerji verimliliği projesi başlattı!

Muratpaşa Belediyesi konutlarda enerji verimliliği projesi başlattı!

Muratpaşa Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) desteğiyle Enerji Verimliliği projesi başlattı. Projenin harita ve envanter aşaması tamamlandı.



HARİTA ve envanter aşaması tamamlanan proje kapsamında belediye hizmet binası, 2 kamu binası, 2 hastane, 2 okul, 2 AVM, 2 konut ve Falez Park'ta Enerji Verimliliği Potansiyeli belirleme çalışması yapıldı. Mevcut pilot yapılarda Enerji Verimliliği potansiyeli belirleme çalışması yaparak; yeni imara açılacak olan Kırcami bölgesine yönelik enerji verimli bina modellemeleri, bir konferansla kamuoyu ile paylaşıldı. 



BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ 

Akdeniz Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Atmaca, düzenlenen konferansta katılımcılara çalışına sonuçlanın aktardı. Doç. Dr. Atmaca; Enerji Yönetimi ve Genel Bilinçlendirme, yenilebilir enerji kaynaklanılın kullanımı ve alternatif uygulamalar, binalarda enerji verimliliği, enerji verimliliğinin faydaları ve maliyetleri ile Türkiye ve dünyadaki uygulamalar, enerji verimliliğine yönelik devlet teşvikleri gibi inceleme sonuçlan ve alınabilecek önlemler gibi konu başlıkları hakkında bilgiler aktardı. 



Yerel yönetimlerin enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve çevreci yapılar konusunda titiz davranmaları gerektiğine dikkat çeken Muratpaşa Belediye Başkanı Yardımcısı Murat Şimşek, "Kırcami bölgesi, göreve başladığımızdan ilk günden bu yana üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. İmar hukuku açısından; plan, proje çalışmaları devam ederken, bir taraftan da sağlıklı kentleşme ve bunun için toplumun tüm kesimleri ile ortak akıl oluşturma girişimleri gerçekleştiriyoruz. Enerji verimliliği projesine büyük önem veriyoruz. Kırcami projesinde de inşaat sektörünün yararlanacağı bir proje olacaktır" diye konuştu. 



Hürses


Geri Dön