19 / 04 / 2024

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.



Muratpaşa Belediyesi, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şube Başkanı İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Belediyemizin hiçbir bürokratı veya birimi; hiç kimseye, bir yapı denetim firması, mimar ya da mühendis öneremez" görüşüne yer verdi. 

Muratpaşa Belediyesi'nin açıklamasında Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Antalya Şubesi nin Antalya"daki belediyelerin yapı denetim işini belli firmalara yönlendirdiği yönündeki açıklamaların medyadan takip edildiği vurgulandı.Açıklamada, "Mesleği işi ve geçim kaynağı inşaat sektörü olan vatandaşlarımız, diğer meslek gruplarından vatandaşlarımız gibi yerel yönetimlerde ya da siyasi parti yönetimlerinde görev almaktadır" denildi. 


KANIT SUNULUR S A GEREĞİ YAPILAÇAKTIR

Muratpaşa Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü imzasıyla yapılan ve "İddiaların somut kanıtlarla ortaya konması halinde belediyemiz gereğini en ciddi şekilde yapacaktır" denilen açıklamada, şöyle denildi: "Belediyemiz; hukuk çerçevesinde hareket eden tüm esnaf ve meslek gruplarının temsilcilerinin tamamına eşit yaklaşırken, ayrımcılık yapmamak ve ayrıcalıklar tanımamak konusunda ısrarlı tutumunu, ilk günden bugüne kadar sürdürmektedir. 

Sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının, belediyeleri hassasiyetle takip etmelerinden büyük mutluluk duymaktayız. Bu hassasiyetlerinden dolayı da meslek odaları ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkül- ediyoruz. Kamuoyunun bilgisine sunarız."


 İRFAN VAROL NE DEMİŞTİ?

Yapı Denetim Kuruluşları Antalya Şube Başkanı İrfan Varol, bir süre önce düzenlediği basın toplantısında Antalya'da bazı belediyelerin bölgede yapılacak olan inşaatlar için yapı denetim firması işaret ederek haksız kazanç sağladığını ve bu rakamın 20 milyon lira civarında olduğunu iddia etmişti. Varol, Muratpaşa, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Aksu belediyelerinin bölgeye yapılmak istenilen 5 bin metrekare ve üzeri inşaatlarda belediyelerin binayı denetleyecek olan yapı denetim firmalarını işaret ettiğini öne sinerek, "Belediyeler inşaat yapacak firmalara kendi çalıştıkları yapı denetim kuruluşu olduğunu belirterek yönlendirme yapıyor. 

Biz de soruyoruz sizler belediye olarak ne çıkarınız var da yönlendirme yapıyorsunuz" şeklinde konuşmuştu. 


SÜRE 30 EYLÜL'DE DOLUYOR

İrfan Varol, belediyelere 15 gün süre vermiş ve bu şiire zarfında belediyelerin çıkıp hangi firmaya, ne kadar iş verilmesinde etkili olduklarım ve hangi firmanın nereden ne aldığının açıklanmaması durumunda kendilerinin isim isim açıklayacaklarım söylemişti. Varol, bahsi geçen rantın 20 milyon lira civarında olduğunu söylerken, "Belediyeler kendi işine baksın. Bu tür işlere karışmasınlar.Buradan rant elde etmeye çalışmasınlar" diye konuşmuştu. 

Varol, Antalya'daki 19 ilçe belediyesinin yapılan inşaatlarla ilgili yapı denetim firmalarına yönelik olarak bir çalışma yaptıklarını ancak daha çok Muratpaşa, Konyaaltı, Döşemealtı, Serik ve Aksu gibi ilçelerde yönlendirmelerin daha fazla olduğunu da iddia etmişti.


Antalya Gerçek Akdeniz 


Geri Dön