23 / 04 / 2024

Muratpaşa Deniz Feneri Restoran için itiraz edildi!

Muratpaşa Deniz Feneri Restoran için itiraz edildi!

ANTALYA'da kentin denize sokulan en uç noktası Bababurnu'nda 71 yıllık deniz fenerinin turizme açılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı imar planına, Muratpaşa Belediyesi itiraz etti.



Antalya'da falez kıyı bandı üzerinde dünyaca ünlü turizm bölgesi Lara'da 71 yıldır seyirdeki gemilere, balıkçı teknelerine yol gösteren Bababurnu Feneri'nin Çevre ve Şehirlik Bakanlığı'nca turizme açılmak istenmesine Muratpaşa Belediyesi itiraz etti. Belediye, plan dahilinde müştemilatı yıkılan ve kafe- restoran yapımı için inşaat çalışmaları devam eden Bababurnu Deniz Feneri'nde uygulamanın kamu yararı taşımadığını iddia etti. 


Bababurnu Feneri'nin müştemilatı yıkılıp, kafe- restoran olarak hizmet vermesi için inşaat çalışmaları devam ederken, belediye bakanlığın söz konusu planları iptal etmesini istedi. İlgili talep yazısında Bababurnu Feneri'ne ilişkin planlamanın, şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararı açısından uygun olmadığını savunan Muratpaşa Belediyesi, planlamanın iptal edilmemesi halinde konunun yargıya taşınacağını kaydetti. Söz konusu yazıda ayrıca, deniz fenerini de içine alan bölgenin kamu yararı doğrultusunda yeniden planlanması talep edildi.


Antalya Deniz Feneri Restoran'a izin veren Burcu Bilgi görevden alındı!



Antalya Beyaz


Geri Dön