26 / 04 / 2024

Muratpaşa Mahallesi metruk evlerden şikayetçi oldu!

Muratpaşa Mahallesi metruk evlerden şikayetçi oldu!

Bulunduğu ilçe ile aynı adı taşıyan Muratpaşa Mahallesi 'ndeki metruk evler, bağımlıların meskeni oldu. Evlerden biri yandı, mahalle muhtarı İsmail Tacir ise yetkililere tepki gösterdi.



Yakın geçmişte gecekondularla dolu olan Muratpaşa Mahallesi, birbiri ardına yapılan lüks konutlar sayesinde yeni bir çehreye kavuştu. Müteahhitlerin başlattığı kentsel dönüşüm mahallenin yeniden bir cazibe merkezi haline gelmesine neden olurken, kıyıda köşede kalan metruk evler mahallelide huzur bırakmadı. Evleri mesken tutan madde bağımlıları ısınmak için yaktıkları ateşle büyük bir yangına neden olunca mahalle muhtarı isyan noktasına geldi. 



KALAN EVLER DERT OLDU 


Mahallesinde terki yapılmış 14 adet metruk ev olduğunu belirten Muhtar İsmail Tacir, söz konusu evlerin madde bağımlıları tarafından kullanıldığını ifade etti. Son dönemde yapılan lüks konutlar sayesinde mahalledeki nüfusun arttığına dikkat çeken Tacir, "Bu bölge geçmiş yıllara kadar gecekonduların bulunduğu bir yerdi. Son 3-4 yılda yapılan yeni konutlar mahallenin çehresini çok değiştirdi. Fakat son kalan birkaç ev mahalleliye dert oldu" dedi. 


BELEDİYE ORALI DEĞİL 


Özellikle madde bağımlılarının bu evleri barınmak ya da uyuşturucu madde almak için kullandığını aktaran Tacir, "14 tane ev var bu şekilde. Evlerin hepsinin terki yapıldı. Muratpaşa Belediyesine bu evlerin temizlenmesi için başvuruda bulunduk. Hiç kimse ilgilenmedi. Evlerin bir kaçı da müteahhitlerin anlaşmazlığa düşmesi nedeniyle yıkılamıyor. Yaşananların ceremesini ise mahalle halkı çekiyor" şeklinde konuştu. 


YANGIN ÇIKARDILAR 


Evlerde kalan kişilerin mahallelide huzur bırakmadığını söyleyen Tacir, "Bu kişiler son olarak ısınmak için yaktıkları ateşle yangın çıkmasına neden oldu. Zamanında müdahale edildiği için diğer binalara sıçramadan söndürüldü. Fakat ne zaman nereden başka bir tehlikenin geleceğini bilmiyoruz. Yetkililer önlem almadığı için bu kişilerle iç içe yaşamak zorundayız" ifadelerini kullandı. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön