29 / 03 / 2024

Muratpaşa'da ilk söz tutuldu, ilçenin çehresi zaman içinde değişecek!

Muratpaşa'da ilk söz tutuldu, ilçenin çehresi zaman içinde değişecek!

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, seçim vaatlerinden ilki olan Muratpaşa Kırcami konusunda verdikleri sözü tuttuğunu, hayata geçirecekleri diğer çalışmalarla ilçenin çehresinin zaman içinde değişeceğini belirtti.



Ümit Uysal, görevde geçen 120 günün ardından basının karşısına geçti. Muratpaşa Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte Lara Balıkevi'nde basın toplantısı düzenleyen Uysal, şuana kadar yaptıkları ve bundan sonra yapacakları hakkında ana hatlarıyla bilgi verdi. Bundan sonra da düzenleyecekleri periyodik toplantılarla bilgi açığını gidermek istediklerini dile getiren Uysal, 30 Mart seçimlerine yönelik ilk vaadinin Kırcami ile ilgili olduğunu belirterek, bölgenin bin ölçekli uygulama imar planını nisan ayı içinde hazırladıklarını Vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve ilgili meslek odalarının görüşüne sunulan plana gönümüzdeki günlerde son şeklini vereceklerini dile getiren Uysal, "Eylül meclisinde komisyona havale etmek, kasım meclisinde de planı çıkarmak istiyoruz." dedi. 


KREŞLİ PAZARLAR GELİYOR 


Şuan 150 dönümde 27 farklı noktada park inşaatlarının sürdüğüne, 11 alanda semt spor sahası yaptıklarına değinen Uysal, asfalt kalitesi çok düşük mahallelerde yolların standardının yükseltileceğini, kullanımı uygun olmayan parke taşlı kaldırımların düz hale getirileceğini anlattı. Uysal, pazar yerlerinin ise yeniden ele alınacağını söyledi. 'Ortadoğu tipi' olarak ettiği pazar yerlerinin çok sayıda sıkıntısı bulunduğuna değinen Uysal, "Çok daha ferah, temiz, gürülüt kirlilği olmayan, düzgün, tam avrupa tipi diyemesek de hiç olmazsa Balkan tipi pebileceğimiz pazar yerlerine çevvirmik istiyoruz." dedi. İlk uygulamayı Çağlayan'da gerçekleştirdikleri bilgisini veren Uysal, ilerleyen günlerde pazar yerinin yanında seyyar kreşler oluşturacaklarını kaydetti. Uysal, üç katlı olacak kapalı pazar yerlerine ise en altı otopark, ortası pazar yeri, en üstü ise kültür merkezi olarak hizmet verecek şekilde fonksiyon kazandırmak istediklerini belirtti.

 

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ 


Muratpaşa'da tartışma konusu olan görüntü kirliliğinin önüne geçebilmek içinde kafa yorduklarını ifade eden Uysal, kirlilik oluşturan tabelalar, klima üniteleri, gün ısılar ve çanak antenleri gibi unsurları ortadan kaldırmanı arayışı içinde olduklarını belirterek. "Yenilerde tedbir almak kolay ama eski binaları nasıl düzeltebiliriz? Bunun arayışı içindeyiz. Kolay değil. Bu, köklü alışkanlıklarımızı değiştirmemizi gerektiren, reform çabası. 

Halkımızı incitmeden, kamuoyunun desteğiyle ortak akılla yavaş yavaş bir değişime imza atabiliriz diye düşünüyorum." diye konuştu. 

MELTEM'DE REFERANDUM Meltem'dcki balıkçılar pazarıyla ilgili şikayetler aldıklarına değinen Uysal, 24 Ağustos Pazar günü mahallede bir referandum yaparak ona göre bir yol haritası belirleyeceklerini kaydederek, çıkacak sonuca göre bölgenin üniversite öğrencilerini ve engellilerin ihtiyacı gözetilerek yeniden düzenlenebileceğini söyledi. 


TÜM İNANÇLARA HİZMET 


İlçe sınırlarındaki cami, cemevi, kilise gibi ibadet mekanlarına hizmet götürdüklerini, tüm inanç topluluklarına dönük din adamı hizmeti verdiklerini aktaran Uysal,"Belediye bünyesinde imam ve dede var. Her üç mezhepten rahiplerimiz var. 

Hatta İstanbul'da, gerektiğinde gelebilecek, bir hahamla irtibat kurduk." dedi. 


İNSANIMIZ ARASINDA AYRIM YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK 


Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ümit Uysal, müftülüğün düzenlediği yaz Kur'an kursları arası futbol turnuvasına destek vermelerine yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Bunun garipsenecek bir tarafı var mı, bilemiyorum. Biz organize etmedik ama edebilirdik. 


Muratpaşa sınırları içinde yaşayan insanlarımızla ilgili bir ayrım yapma lüksümüz asla yok. 


Hiç kimseyi diğerinden ayırmayız. Bütün insanlara hizmet ederiz. Camimize de, cemevimize de, kilisemize de hizmet ederiz. Oralardaki insanlarımıza da hizmet ederiz, ediyoruz da. Bunları garipsemek olağan dışıdır. Son derece doğal şeylerdir bunlar. 


Vatandaşlarımızla aramıza mesafe koymayız, kim olursa olsun. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, bize oy versin vermesin hepsini belediye başkanıyız. Hepsine hizmet götürmekle mükellefiz." CEMAAT TARTIŞMASI Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ağustos ayı meclis toplantısında hizmet hareketine yakın bir okulun imar planlarının iptal edilmesi sırasında yaşanan tartışmayı hatırlatan bir gazetecinin "CHP, Ümit Uysal Pensilvanya'ya doğru mu kayıyor? Siz Fethullah Gülen cemaatine mi yakınsınız?" şeklindeki sorusuna "Gerçekten çok boş bir memleketiz biz." karşılığını veren Uysal, soruyu şöyle cevapladı: "Yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteren bir okul söz konusu orada. Resmi okul kurum iken, büyükşehir meclisinde özel okula dönüştürülüyor. 2013 yılında, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oluruyla ve oy birliğiyle. Bir yıl dolmamış daha. O beş binliğe uygun şekilde binlik değişiyor Muratpaşa'da. Yine oy birliğiyle. 

Sonra bize itirazlar geliyor, biz de itirazları reddediyoruz. Bu arada Türkiye siyasetinde, malum gözlediğiniz gelişmeler oluyor. AKP bu konulardaki tavrını değiştiriyor. 17 Aralık sürecinin bir parçası olarak. Biz de 'vurun abalıya' deyip, AKP'nin görüş değişikliğine katılıp, onlarca yıldır devam eden, daha önce oy birliğiyle geçirilmiş bir durumu, AKP'nin talimatıyla biz de mi görüşümüzü değiştirelim. 

Burada cemaat olup olmaması değil ki söz konusu olan. Tersine bu konuyu çarpıtmak için o konu açılıyor. Niye o tuzağa düşüyoruz ki?"


CEMAATLER BU COĞRAFYANIN GERÇEĞİ 


Cemaatlerin, yüzyıllardır Anadolu coğrafyasının bir geçeği olduğunu vurgulayan Uysal," Cemaatleri CHP'nin 'tu kaka' ilan etmesi gibi bir yaklaşımı söz konusu değildir. 


AKP'nin varsa bilmiyorum. Biz konunun kimin olduğuyla ilgili değiliz. Daha çok büyükşehir meclisinin topluma hizmet varken, Antalya'ya hizmet etmekle görevlendirilmiş büyükşehir meclisinin, Türkiye genelindeki siyasi atmosferdeki değişiklikle beraber bir çatışma, intikam alanına dönüştürülmesi bizi rahatsız etmiştir. AKP fikir değiştirdi diye biz de fikir değiştirmeliydik? AKP'nin bir mücadeleye girmiş olması bizim de AKP'in yanında o çatışmaya girmemizi gerektirmez. Bunu bizden bekleyen arkadaşlara ben şaşırıyorum. Biz bu topraklarda yaşayan herkesle barışık olmak zorundayız. İnsanımızla aramıza mesafe koyduğumuz zaman o boşluğu başkaları doldurur. Toplumun bütün gerçeklerini olduğu gibi, yargılamadan anlamaya çalışmamız ve doğru iletişimi tesis etmemiz lazım."


FALEZLERE ASANSÖR PROJESİ 


Ümit Uysal, bir soru üzerine 7 noktada falezlerden denize girilebilmesi için 5 asansörlü bir proje hazırladıkları bilgisini verdi. Koruma kuruluna başvurduklarını anlatan Uysal, gelecek cevaba göre hareket edeceklerini söyledi. 


Antalya Akdeniz Haber


Geri Dön