19 / 04 / 2024

Muratpaşa'da mimari proje yarışmasına katılan eserler değerlendiriliyor!

Muratpaşa'da mimari proje yarışmasına katılan eserler değerlendiriliyor!

Muratpaşa Belediyesi'nce, Yeşilbahçe Mahallesi'nde yapılacak; 'Opera, tiyatro ve gösteri merkezi' için açılan mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 proje, jüri tarafından değerlendiriliyor.



Belediye Basm Müdürülğü'nün haberine göre, Antalya'ya, opera ve çok amaçlı gösteri merkezi kazandırmayı amaçlayan Muıatpaşa Belediyesi'nin Antalya Mimarlar Odası ile birlikte açtığı mimari fikir proje yarışmasına katılan 97 eser değerlendiriliyor. Muıatpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Mimari Fikir Proje Yarışması için, Mimari ar Odası'na ulaştnılan projeleri değerlendirmeye başlayan jüriyi ziyaret etti. 


BAŞKAN UYSAL'DAN, JÜRİ'YE ZİYARET 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal; Jüri Başkanı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Celal Abdi Güzeı 'den fikir projeler hakkında bilgi aldı. Başkan Uysal, "Sayısız antik kent ve amfi tiyatroya evsahipliği yapan kentimize çok amaçlı gösteri merkezi kazandmnak istiyoruz. Ülkemizin önde gelen mimarlarının fikirlerinden yararlanıyoruz. Jürimiz, kentimiz için en güzelini seçecektir "dedi. 


İLK 8 PROJE 

Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, başkanlığındaki jıuide; Ağa Han Mimarlık ve Gıeen Good Design Awards ödülleri sahibi Yüksek Mimar Emre Arolat, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Yüksek Mimar Prof. Dr. Alper Ünlü, Yüksek Mimar Haşim Ertuğ Uçar ve İnşaat Mühendisi Mustafa Balcı bulunuyor. Jüri, değerlendirme soması 8 proje seçecek. 8 Proje daha sonra tekrar değerlendirmeye alınacak. Muıatpaşa Belediyesi Çok Amaçlı Gösteri Merkezi Atölye ve Sahnesi (Opera ve Tiyatro İşliği) Yeşilbahçe Mahallesi'nde 7 bin metrekarelik alanda inşa edilecek. 


Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön