19 / 03 / 2024

Murtaza Kılçık: Adana'da imar tıkanıklığı son bulmalıdır!

Murtaza Kılçık: Adana'da imar tıkanıklığı son bulmalıdır!

Adana Medya'ya önemli açıklamalarda bulunan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık: Son yıllarda imar konusunda meydana gelen çelişkiler halkın yararına olacak şekilde çözülerek imar tıkanıklığı son bulmalıdır.




Adana Medya'ya önemli açıklamalarda bulunan  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı (AYAMDER) Murtaza Kılçık, sosyal devlet olmanın mantığında öncelikle dar gelirli vatandaşların sorunlarını çözmek olduğuna dikkat çekerek, "TOKİ ve Belediyelerin konut politikasında lüks konutlar yapmak değil, dar gelirli vatandaşlar için sosyal konutlar üretmek olmalıdır" dedi. 


Son yıllarda gerek TOKİ'nin ve gerekse belediyelerin konut politikalarında değişiklikler gözlemlediklerini söyleyen Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Murtaza Kılçık, her iki devlet kurumunun önceliğinde dar gelirli vatandaşların olması gerektiğini ifade ettiği açıklamasında konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "TOKİ ve Belediyelerin konut yapım politikasında öncelikle dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmaları hedefleniyor ve bu politikalar çerçevesinde her iki kurumda yapımına başladıkları konutları dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücü oranında oluşturdukları fiyatlarla, hem bu kurumlarımız satış problemi yaşamıyordu ve hem de dar gelirli vatandaşlarımız rahat bir şekilde ev sahibi olma fırsatını yakalıyorlardı. 


Ancak bu gün gerek TOKİ'ye ve gerekse belediyelere baktığımız zaman ne yazık ki sosyal konut edindirme politikalarından vaz geçerek lüks konut üretmeye başladılar. Her iki kurumda bu işi özel sektöre bırakıp kendileri dar gelirli vatandaşlarımız için konut üretmelidirler. Bu gün artık dar gelirli vatandaşlarımız TOKİ'den ve belediyelerden bütçeler sosyal konut üretmedikleri için ev sahibi olamıyorlar.  TOKİ  ve belediyelerin yapacağı tek şey, üst sekmendeki lüks konut yapımını müteahhitlere bırakmalarıdır." 



İMAR SORUNLARI DERHAL ÇÖZÜLMELİDİR 

Adana'da yeni imar yerlerinin açılmasının söz konusu olmadığını yeteri kadar imara açılan yerler olduğunu da söyleyen Murtaza Kılçık. "Müteahhitler her ne kadar zaman zaman olumsuz olarak anılsalar da tüm müteahhitleri aynı kefeye koymak haksızlık olur. Aslında müteahhitlerimiz kutsal işler yapmaktadırlar. Nedir o diyecek olursanız, her şeyden önce insanların ömür boyu barınacakları evleri yapmaktadırlar. Son yıllarda imar konusunda meydana gelen çelişkiler halkın yararına olacak şekilde çözülerek imar tıkanıklığı son bulmalıdır. Müteahhitler olarak bizler, ulaşımdan, yapılaşma sorunlarına kadar tüm meselelerin atılacak sağ duyulu adımlarla çözülmesini arzu ediyoruz. Bu kentin hem siyasi iradenin ve hem de ilçesine baktığımız zaman Bilim ve Teknik Üniversitesi hariç bu ilçemizde I Milyon metrekareye yakın kamu yatırımlarının olduğunu görürüz. İlçedeki bu anlayışın atacağı adımlarla yakın bir gelecekte Yüreğir tıpkı Çukurova ilçesi gibi bu kentin cazibe arz eden ilçelerinden olacaktır. Bu gelişmeler müteahhitlerimizi olduğu gibi vatandaşlarımızı da sevindiren gelişmelerdir. Bu bağlamda Adananın elbette bir bütün olarak ifade ettiğim gibi gerek ulaşım yönüyle, gerek yerleşimdeki estetiğiyle hak ettiği konuma gelmesidir." 



YÜREĞİR İLÇESİNDE 1 MİLYON METREKARELİK KAMU YATIRIMI VAR 

Yüreğir ilçesinin son yıllarda yapılan yatırımlarla Yüreğir ilçesinde 1 Milyon metrekareye yakın kamu yatırımlarının bulunduğuna da dikkat çeken Murtaza Kılçık bu konuda ki açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi: "Yüreğir artık eski Yüreğir değil. Bu gün Yüreğir bu kentin geleceğini planlayan belediye başkanlarıyla birlikte dizayn edilmesi için ortak aklı hayata geçirmeye ihtiyacı vardır" dedi. 


Adana Medya


Geri Dön