25 / 04 / 2024

Murtaza Kılçık: Adana'da planlama yap-boz gibi!

Murtaza Kılçık: Adana'da planlama yap-boz gibi!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ’da yaptığı açıklamada planlama sıkıntısı yaşadıklarını belirterek, “ Bir taraftan yapılıyor, bir taraftan da bozuluyor. " dedi.




İşadamı Ergün Kuruluk’un sponsorluğunda verilen sabah kahvaltısında Kurttepe Mado’da bir araya gelen Adanalı müteahhitler, burada Başkan Murtaza Kılçık ve Yardımcısı Mustafa Vursavuş’un ev sahipliğinde sıkıntılarını dile getirerek çeşitli değerlendirmede bulundu.


Başkan Kılçık, 1000’lik plan çıkmadan 5000’liklerin iptaliyle ilgili haberler geldiğini belirterek, bu haberlerin kendilerini üzdüğünü söyledi. Her sıkıntıya rağmen mücadele etmekte kararlı olduklarını kaydeden Kılçık, “Şuan şehrimizin Reşatbey, Cemalpaşa, Döşeme mahallelerini kapsayan MİA planlarıyla Yenibaraj, Metro güzergah, Mitatpaşa,ve Pınar mahallelerini kapsayan planlar 25 Ekim tarihinde askıdan inerek yürürlüğe girmiştir. Ancak bu planlar büyükşehir belediyesince tadilen onaylandığı için askıdan inen paftaların Seyhan Belediyesine gönderilmesi gerekiyor. Sadece itiraz olan yerler tekrar askıya çıkacaktır. İtiraz olmayan parseller yasal olarak yürürlüğe girmiştir.” ifadelerini kullandı.


ENGELLER KALDIRILSIN

Konuyla ilgili taleplerini de dile getiren Kılçık, konuşmasını şöyle sürdürdü. “Bir an önce yapılan tadilatla birlikte bu paftaların ilçe belediyesine gönderildiği takdirde ilçe belediyesi de burada ruhsat vermeye başlayacaktır. Bu planların bir an önce yürürlüğe girmesi bizim için çok önemli. Tabi ki, bu bölgelerin bir kısmı da hukuka taşınacaktır. Bir örneği de Real bölgesindeki planlara, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verildi. Her an buna benzer davalar açılabilir. Önümüzdeki engeller kaldırılarak biz bir an önce işimize bakmak istiyoruz.”


Başkan Murtaza Kılçık, konuşmasında kentsel dönüşümle ilgili konulara da değindi. Her konuda üyelerini uyaran Kılçık, “Afet riskli parsellerle ilgili Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nden detaylı bilgi almadan bu işlere girmeyin. Bu tür çalışmalar yaparken 6306 sayılı yasayı inceleyin. Karar verirken muhakkak birinci ağızdan bilgi alın. Yasanın tanıdığı haklardan faydalanın.” dedi.


Müteahhitlerin yoğun ilgi gösterdiği program sonunda AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, kendilerine bu toplantının düzenlenmesinde katkı sağlayan iş adamı Ergün Kuruluk’a teşekkür etti.


Adana Kent Gazetesi


Geri Dön