19 / 03 / 2024

Murtaza Kılçık kimdir?

Murtaza Kılçık kimdir?

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık kimdir? Murtaza Kılçık ne zamandan beri Adana Yapı Müteahhitleri Derneği başkanı? Adana Yapı Müteahhitleri Derneği faaliyetleri nelerdir?



Murtaza Kılçık kimdir?

Murtaza Kılçık,  Adana  Yapı Müteahhitleri Derneği’nin başkanı. Murtaza Kılçık, ayrıca Adana’da faaliyet gösteren Emin Mühendislik firmasının da Yönetim Kurulu Başkanı’dır.


Ekim 2010’da kurulan Adana Yapı Müteahhitleri Derneği’nin (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, Adana Çukurova Press (3 Ağustos 2013) haberine göre, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER) Başkanı Murtaza Kılçık, şehirlerin sağlıklı gelişmesi için belediye meclis üyeliklerinde mühendis, mimar ve şehir plancılarına öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.


Anemon otelde gerçekleştirilen iftar yemeğinde konuşan AYAMDER Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kılçık, Adana ve Türkiye genelinde inşaat sektörünün yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. 


Adana'da uzun süredir sorun olan 1/1000'lik imar planı çalışmalarının nihayet hızlandığına dikkat çeken AYAMDER Başkanı Murtaza Kılçık, "Seyhan ve Çukurova'da 1/1000 plan çalışmaları hızla devam ediyor. 


Binlik planlar, Seyhan Belediye Meclisi'nde komisyona havale edildi. İnşallah oradan da Büyükşehir'e komisyona gönderilirse Eylül sonu gibi şehir merkezinin imara açılması mümkün olacaktır" diyerek meslektaşlarına müjde verdi. 


AYAMDER FALİYET RAPORU 12-03-2011

"Derneğimiz 15 kurucu müteahhit tarafından Ekim2010 tarihinde kurulmasının ardından ilk iş olarak hizmet vereceği yeri ayarlamaya çalıştı ve şu anda hizmet verdiğimiz ofisimizi başta Orhan Öz meslektaşımızın katkılarıyla ve diğer firmaların katkılarıyla kullanılır hale getirdi. Ofisimizde Başkan odası,toplantı odası ,sekretarya,mutfak çeşitli ve amaçlar için kullanılabilecek bir odamız daha bulunmaktadır.Üye sayımız hızla artmaktadır.şu anda aktif 40 üyemiz bulunmaktadır.Bunun yanında 10 meslektaşımızla da görüşülmektedir.



Kuruluş amacımızı bizim bilmemizin yetmeyeceğinin farkında olarak bu amacın anlatılması ve derneğimizin tanıtımı amacı ile sayın büyükşehir belediye başkan vekili Zihni Aldırmaz beyefendiyi dernek yönetimi olarak kalabalık bir grupla ziyaret ettik.Ardından Seyhan belediyesi-Çukurova belediyesi-Yüreğir belediyesi ve  Sarıçam belediyesinin sayın başkanlarıyla tanışma ve derneğimizin kuruluş amacını anlatan toplantıları gerçekleştirdik.Bunların sonunda da sayın Valimiz İlhan Atış beyefendiyi makamında yönetim olarak ziyarette bulunarak dernek faaliyetimiz hakkında bilgi verildi ve destekleri istendi.Bu ziyaretler yapılırken aynı zamanda da yerel ve ulusal basın ziyaretleri eşzamanlı olarak yapıldı. 5 ocak-ekspres-kent-refleks-zaman-ihlas-hürriyet-sabah gazeteleri  ziyaret edildi basında yoğun bir şekilde yer almamız sağlandı.Bu arada inşat mühendisleri odası-makine mühendisleri odası-mimarlar odası-Adana Ticaret Odası ziyaret edildi. Ardından bölgemizde  dağıtılan dergilerden Home Office concept dergisive Fashion dergisinde derneğimizin faaliyetlerinin konu edildiği haber amaçlı bir röportaj yayınlandı.14 ocak 2011 tarihinde Adana Hilton otelinde hepinizin bildiği geniş katılımlı ADANADA İMAR konulu paneli gerçekleştirmenin gururunu hep birlikte yaşadık.Bu panelde çeşitli basın yayın kuruluşları tarafından Vali beyin konuşması ve başkanımız Murtaza Kılçık beyin konuşmalarına uzun uzun yer verildi.Sevgili meslektaşlarımız.Ulusal olarak satılan Capital dergisi ile Şubat 2011 sayısında derneğimizin katkılarıyla beraber bir çalışma yapılmış olup bir ek kitapçık Capital dergisi ile tüm Türkiye deki tüketicilere ulaştırılmış sesimizin artık Adanamızın sınırlarını aşması sağlanmıştır.


Adana inşat fuarında 30m2 lik stand kiralanmış olup dernek faaliyetlerimizi Adanalı hemşehrilerimizin de görmesini sağlamış bulunmaktayız.Bu arada kurulduğumuz günden beri Adana da ki imar konuları ile sürekli ilgilenilmiştir.Büyükşehir Belediyesi başkanlığında yürütülen  yeni yönetmelik çalışmalarının başından beri içinde ve taraf olarak yer almış bulunmaktayız. Sayın Uğur Tuncel bey nezaretinde yürütülen bu imar çalışmasının da en son Nevşehir Dadak otelde mimarlar odasının düzenlediği YENİ İMAR YÖNETMELİĞİ çalıştayına katılan büyükşehir belediyesi yetkilileri-seyhan belediyesi yetkilileri-sarıçam belediyesi yetkilileri-çukurova belediyesi yetkilileri-makine mühendisleri odası yetkilileri  ve AYAMDER olarak katkı koymuş bulunmaktayız. Bu toplantı 3 gün sürmüş olup derneğimizden Murtaza Kılçık  ve Mustafa Fidan Vursavuş  katılmışlardır. Muhtelif maddelerdeki çekincelerimizi birinci ağızdan yetkililere duyurma fırsatını değerlendirmiş olup muhtelif konularda projelerimize pozitif anlamda değer katacak konuların tartışılıp olumlu bir şekilde karara bağlanmasını sağlamış bulunmaktayız. Halihazırda başta imara kapalı olan MİA bölgesi ve kapalı tüm bölgelerin biran önce imara açılması için çalışmalar ve gerekli takipler yapılmaktadır.Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan otopark bedellerinin düzenlenmesi ve USULUNE uygun bir şekilde taraflarımızdan alınıp  Adanalının otopark ihtiyacının giderilebilmesi amacı ile Büyükşehir belediyesi neznindeki çalışmalarımız ve görüşmelerimiz devam etmektedir.Bu sorunun çözülememesi halinde yasal yollardan çözüme ulaşabilmek amacı ile dernek tarafından Av. Fikret ADAMASAN’ vekalet verilmiş olup konu yakinen takip edilmektedir.Hepimizin bildiği amacımızı yani Adanalı hemşerilerimize daha iyi hizmet etmek ve bizlere yakışır projeler üretebilmek için bu birlikteliğimizin oluşmasında katkıda bulunan siz sayın üyelerimize tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz…"




Murtaza Kılçık: Adana'da planlama yap-boz gibi!
Murtaza Kılçık: Belediye meclis üyeleri mühendis ve mimar olsun!



Geri Dön