26 / 04 / 2024

Muş- Bitlis karayolu otogar kavşağının yol çalışmaları tamamlandı!

Muş- Bitlis karayolu otogar kavşağının yol çalışmaları tamamlandı!

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü´ne bağlı ekiplerin geçtiğimiz günlerde, Muş- Bitlis Karayolu Otogar Kavşağında yaptığı yol genişletme çalışmalarını tamamladı.



Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin değişik yerlerinde başlattığı bası yol genişletme çalışmalarını tamamladı. Ekipler, son olarak otogar mevkiindeki dört yolda başlattıkları genişletme çalışmalarını tamamladı. Yaklaşık 3 metre genişletilen yol, trafik akışını rahatlattı. Yolun her iki yakasında genişletme yapan ekipler, çalışmalar sırasında elektrik, telefon ve doğalgaz hatlarının zarar görmemesi için ilgili kurumların personelleri ile koordineli bir çalışma sergilediğini ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya,  kazı çalışmalarının ardından gerekli alt yapı döşemelerini de yapan ekiplerin, ana yola asfalt, kaldırımlara da parke taşı döşeyerek vatandaşların hizmetine sunduğunu söyledi. Trafiğin yoğun olduğu bu tür bölgelerde yapılan çalışmalarda herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmaması için zabıta ekipleri de gerekli önlemleri aldığını kaydeden Başkan Asya, yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Asya: “Trafik akışını engelleyen yolların tamamını elden geçirdik. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli çalışmaları yapacağız. Tahrip olan yolların onarımı ile ilgili koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Ekiplerimiz, sorunlu yolların tespitini yaptıktan sonra hemen onarım çalışmalarına başlıyorlar. Bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra yeni yol çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni yerleşim alanlarında imar planımıza uygun yollar açmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“Yolun Dar Olması Trafikte Ciddi Sorunlara Neden Oluyordu”

Otogar kavşağındaki çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Başkan Asya: “Otogar kavşağında yolun dar olması trafikte ciddi sorunlara neden oluyordu. Şehirlerarası terminalden dolayı vatandaşların yoğun olarak kullandığı bu yolda can ve mal kaybının yaşanmaması için genişletme çalışması başlattık. Ekiplerimiz tarafından yolun her iki yakasında yapılan genişletme ile hem trafik akışı hem de vatandaşların rahat hareket etmesi sağlandı. Gerekli çalışmaları yaparak halkımızın hizmetine sunduğumuz bu yolda herhangi bir trafik sorununun yaşanmamasını ümit ediyorum” dedi. 


30 Nisan Gazetesi


Geri Dön