24 / 04 / 2024

Muş Cezaevi'ne modern spor salonu yapıldı!

 Muş Cezaevi'ne modern spor salonu yapıldı!

Cumhuriyet Başsavcısı Kaya: ''Cezaevinde yapılan spor salonu, Muş'un en modern salonu olma özelliğini taşıyor''



Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yapılan spor salonu hizmete açıldı. 

     Açılış için düzenlenen törende bir konuşma yapan Vali Ali Çınar, SODES'in ne kadar gerekli ve önemli olduğunu bu tesisi gördükten sonra bir kez daha anladığını söyledi. 

     Çınar, 2008 yılında GAP illeri denilen Güneydoğu'da 9 ilde bu uygulanmaya başlayan SODES'in 2011 yılı itibariyle Muş'ta da uygulanmaya başladığını söyledi. 

     SODES'in desteklediği sosyal, istihdam, kültür, sanat ve spor içerikli projeler olduğuna dikkati çeken Çınar, cezaevindeki tutuklu ve hükümlülerin yararlanması amacıyla projeyi gerçekleştirenlere teşekkür etti. 

     

     -''Muş'un en modern spor salonu''- 

     

     Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya ise cezaevinde yapılan spor salonunun, Muş'un en modern salonu olma özelliğini taşıdığını belirtti. 

     Cezaevindeki bütün tutuklu ve hükümlüler aynı şartlarda muamele gördüğünü ifade eden Kaya, şunları söyledi: 

     ''Suçu ne olursa olsun, tutuklu ve hükümlünün o suçu, tel örgünün dışında kalır. Bizim için cezaevine girdikten sonra onun eğitimi, barınması, topluma kazandırılması, bir takım sosyal etkinliklerle yetiştirilmesi hedeflenmektedir. Her şeyden önce buradaki hükümlü ve tutukluların sağlığı, giydirilmesi, barındırılması, eğitimi gibi konularda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bütün tutuklu ve hükümlüler, bizim misafirimizdir. Dolayısıyla dışarıdaki ailelerin bizim hükümlü ve tutuklulara farklı davranıldığı, ayrıcalıklı davrandığı veya 'sorunlarıyla ilgilenmiyorlar' gibi herhangi bir endişe duymalarına gerek yoktur.'' 

     Cezaevinde eğitim, sosyal etkinlikler ve mesleki kurslar yönünden çok yoğun çalışmalar yapıldığını ifade eden Kaya, spor salonunun da bu kapsamda yapıldığını kaydetti. 

     Yapılan konuşmaların ardından spor tesisinin açılışı yapıldı. Açılıştan sonra tutuklu ve hükümlüler arasında spor salonunda dostluk maçı yaptı. 

     Açılışa İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Arıkan, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt da katıldı. 

AA


Geri Dön