19 / 04 / 2024

Muş Erentepe'de yeni yerler imara açıldı!

Muş Erentepe'de yeni yerler imara açıldı!

Muş'un Bulanık ilçesinde, Alparslan 1 Baraj Gölü'nün suyunun yükselmesi üzerine göl havzasında bulunan 300 hanelik bir mahalle tahliye edildi



Edinilen bilgiye göre, Erentepe beldesi Fatih Mahallesi'nde 2 yıl önce yapımı tamamlanan bin 500 kotalı Alparslan 1 Baraj Gölü'nün bin 400 kotası doldu. Bunun üzerine 300 hanelik mahalle boşaltıldı.

Erentepe Belde Belediye Başkanı Mehmet Yaşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle vatandaşların tahliye edildiğini, 300 evin su altında kaldığını belirtti.

Baraj gölündeki yükselmeye rağmen, yetkililerin henüz beldeye gelmediğini ileri süren Yaşık, "300 hanelik mahalleye 100 çadır gönderildi. 200 hane kendi olanakları ile kurdukları naylon çadırlarda barınmak zorunda kaldı. İstimlak bedellerinin ödenmemesinden dolayı mahalle sakinleri mağdur oldu" dedi.

Tahliye edilen vatandaşların bir kısmının Kafa mevkisinde kurulan çadırlara taşındığını, bir kısmının da ilçeye bağlı farklı köylere gittiğini söyleyen Yaşık, bazı vatandaşların ise kalacak yeri olmadığını kaydetti. Yaşık, şu ana kadar yer tahsisi konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını, vatandaşın mağdur olmaması için de belediye olarak beldede bir yeri imara açtıklarını bildirdi.

DSİ Van 17. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, kamulaştırma çalışmaları kapsamında kimsenin mağdur edilmediğini, 5 kişilik takdir komisyonunun çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Bazı vatandaşlarla anlaşma sağlandığını, bazılarıyla da pazarlığın sürdüğünü belirten yetkililer, takdir komisyonunun belirlediği fiyat üzerinden karar verileceğini ifade etti. Erentepe'nin belde olması nedeniyle arazilere köylerden daha fazla fiyat verildiğini dile getiren yetkililer, geçen yıl 60 milyon TL kamulaştırma bedeli ödediklerini, bu yıl ise 26 milyon TL ödenek ayrıldığını kaydederek, ödeneğin yetersiz kalması durumunda tekrar talepte  bulunacaklarını söyledi.
AA


Geri Dön