19 / 04 / 2024

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yıkılacak!

Muş Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yıkılacak!

Muş’un en büyük ve gözde binası yaklaşık olarak 10 yıl olarak faaliyet sürdüren Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi için depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkım kararı alındı.



1996 yılında 5 yıldızlı otel olarak yapılan fakat 2004 yılında Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine devredilen Muş’un en büyük ve gözde binası yaklaşık olarak 10 yıl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi olarak faaliyetlerini sürdürdü. 2014 yılının sonunda Yeni Devlet Hastanesi Binasının faaliyete geçmesiyle Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi de bu binaya taşındı. Yaklaşık olarak 2 yıldır yeni hastane binasına taşındığı için atıl durumda bırakılan Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yapılan deprem testinde Depreme dayanıklı olmadığı için yıkılma kararı alındı.


Eski binanın alt katında bulunan MUTİM iş Merkezi esnafı, Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanı Orhan Demirtürkoğlu ile birlikte binanın yıkılması ile ilgili Muş valisi Seddar Yavuz ile görüşerek binanın yıkılmasıyla birlikte dışarıda kalacaklarını ve işlerinden olacaklarını dile getirdiler. Vali Yavuz ise, binanın yıkılacağını fakat hiçbir esnafın mağdur olmayacağını dile getirerek, “Bizler Devlet olarak hiçbir zaman vatandaşlarımızı mağdur etmeyiz. Binamız depreme dayanıklı olmadığı için yıkılması gerekiyor. Bununla ilgili zaten esnafımıza tebligatlar gönderdik. Fakat biz sizleri mağdur etmeyeceğiz. Burayla ilgili proje yarışması düzenleyip yeni iş merkezi yapmayı düşünüyoruz. Yapılan iş merkezinde de ilk etapta burada faaliyet yürüten 55 Esnafımıza tekrardan yer verilecek. Burada yeni yapacağımız Alış veriş merkezi bölgeye hitap edecek. Muş İçin Cazibe merkezi olacak bir yer ve Muş’umuzun da böyle bir AVM’ye ihtiyacı vardır” dedi.


MUŞ’UN UMUDU AVM

Yıkılma kararı alan MUTİM esnafı Vali Yavuz ile görüştükten sonra, “İlk yıkılma kararı aldığımız zaman bizleri büyük bir korku sardı. Burada her esnaf en az üç kişi istihdam etmektedir. 55’i üçle çarptığımız zaman 165 kişi eder. 165’i ailesel hesapladığımızda o da yaklaşık olarak bin kişi bu iş merkezimizden ekmek yiyor. İş merkezimiz yıkıldığı zaman bunların hepsi işsiz kalacak korkusu vardı. Bunun haricinde bizler dışardan ürün alırken uzun vadelerde çek vermiştik. Bizler sayın valimizle görüştükten sonra bir nebze de olsa rahatladık çünkü sayın valimizin bizlere yaklaşımı ve bizlere verdiği umutlar bizleri çok mutlu etti. Umut ediyoruz ki sayın valimiz, burada bizler için en güzel projeyi hayata geçirecektir. Bizler bu konu da sayın valimize çok güveniyoruz. Bizlerin umudu olan sayın valimiz Seddar Yavuz, Milletvekilimiz Sayın Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanımız Sayın Feyat Asya, Esnaf sanatkârlar odası başkanımız Sayın Orhan Demirtürkoğlu ve emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyoruz. Allah devletimize ve milletimize dert zeval vermesin” dediler.



Haber 49


Geri Dön