25 / 04 / 2024

Muş Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanacak!

Muş Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanacak!

Muş'ta Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanıyor.




Muş Belediyesi öncülüğünde hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yürütülen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi bu yıl tamamlanıyor.


Yaklaşık iki yıl önce uygulamaya başlanan Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesinde sona gelindi. Fiziki gerçekleşmenin yüzde 95’i tamamlanan projenin çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 715 konut, 115 iş yeri ve 1 caminin yapıldığı projenin mevcut çalışmalarının tamamlanması ile hak sahiplerinin yerleştirilmeleri için gerekli çalışmalar başlatılacak. Muş Belediyesi tarafından yakından takip edilen Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi, kent merkezinde uygulanan ilk kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini de taşıyor.


Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya,  TOKİ  tarafından uygulanan ’Yerinde Kentsel Dönüşüm Projeleriyle’ afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan yapılar oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. TOKİ’nin yapmış olduğu çalışmalar sayesinde kentlerin daha modern ve yaşanılabilir hale geldiğini kaydeden Başkan Asya, Muş’ta ilk defa uygulanan bu projenin örnek olmasını arzuladıklarını belirtti. Bu tür projelerle çarpık yapılaşmanın önüne geçtiklerini kaydeden Başkan Asya, imarsız evlerin inşa edilmesini önlemek ve kaçak yapıyla mücadele edilmesi noktasında taviz vermeyeceklerini belirterek, ömrünü yitirmiş ve depreme dayanıklı olmayan yapıların yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini de sözlerine ekledi.


Muş’ta uygulanan kentsel dönüşüm projesi ile 715 konut, bir cami ve 115 iş yerinin inşa edildiğini kaydeden Başkan Asya, "2015 yılında inşaat çalışmalarının başlatıldığı kentsel dönüşüm projesinin fiziki gerçekleşmesi tamamlanma aşamasına geldi. Bu sürede sorumluluk alanımız içerisinde yapılan çalışmaların takibini yaptık. İlk defa kent merkezinde uygulanan projenin bundan sonra yapılacak kentsel dönüşüm projelerine örnek olmasını umut ederek gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedik. İçinde yaşanamayacak hale gelmiş evlerin kentsel dönüşüm projesi kapsamında daha güzel, daha sağlam ve daha modern hale gelmesinden mutluluk duyuyoruz. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanması ile birlikte halkımızın daha rahat bir yaşam sürebileceği bir yaşam alanı olacağını umut ediyoruz. Bu yılsonuna kadar bütün inşaat çalışmaları tamamlanacak. Daha sonra hak sahiplerinin evlerini belirlemek üzere kura çekimleri yapılacak. Bu işlemlerin ardından vatandaşlarımızın huzur içinde yeni evlerinde yaşamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. İnşallah kentsel dönüşüm projelerini diğer mahallelerimizde de uygulayacağız. Daha iyi ve daha güzel yaşam alanları için buna ihtiyacımız var" dedi.


Günaydın Muş


Geri Dön