24 / 04 / 2024

Muş Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi 8 Eylül'de!

Muş Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi ihalesi 8 Eylül'de!

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile belediye arasında imzalanan protokol gereği Kale Mahallesinde yapılacak olan konutların ihalesinin 8 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyledi...



Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile belediye arasında imzalanan protokol gereği Kale Mahallesinde yapılacak olan konutların ihalesinin 8 Eylül'de gerçekleştirileceğini söyledi. 



Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesi 8 Eylül'de gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Feyat Asya,  TOKİ  tarafından proje kapsamında 715 adet konut, 1 adet cami, 115 adet ticari birim ile altyapı ve çevre düzenlemesi yapılacağını vurguladı. Projenin 11 bin 25 hektarlık alanda 2 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan ön protokol ile başladığını belirten Başkan Asya, proje alanının 28448 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildiğini hatırlattı. 



Bu gelişmelerden sonra herhangi bir ilerleme olmadığını kaydeden Başkan Asya, "30 Mart'ta yapılan seçimlerin ardından gerek şahsım gerekse milletvekillerimiz ile birlikte TOKİ ile görüşmeler yaparak, Kale Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin ihalesinin hızlandırılmasını sağladık. Vatandaşlarımızın sıkıntıları ile yakından ilgilenip, sorunun çözümü için sürekli girişimlerde bulunduk. Nihayetinde ilimizin de aralarında bulunduğu 8 ilde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarının ihalesi 8 Eylül'de gerçekleştirilecek" dedi. 



Hak sahiplerinin sıkıntılı günler geçirdiğini ve artık o sıkıntılı günlerin geride kaldığını kaydeden Başkan Asya, "Hak sahiplerimiz artık, evlerinin yapıldığını görecek ve evlerine kavuşmanın heyecanını yaşayacaklar. AK Parti hükümetleri ile birlikte bir değişim ve dönüşüm içerisine giren ülkemiz ve ilimiz hak ettiği konuma kavuşacaktır. Bizlerde hükümetimizin hizmet politikalarına paralel olarak Muşlu hemşehrilerimize hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Adana İlk Haber 




Geri Dön