19 / 04 / 2024

Muş Karni Deresi Rekreasyon Projesi başladı!

Muş Karni Deresi Rekreasyon Projesi başladı!

Muş Belediyesi tarafından projelendirilen ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen 'Karni Deresi Rekreasyon Projesi'nin startı törenle verildi.



Törene Muş Valisi Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, kamu kurum amirleri, davetliler, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, idare olarak, söz konusu projeleri 2015 yılında desteklemeye başladıklarını söyledi. Gerçekleştirilecek projelerin genel amacının yerel yönetimlerin, bölgede kişi başına düşen yeşil alan miktarının artırılmasına yönelik olduğunu dile getiren Demir, “Bu amaçla bölgede 2015 yılı için Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Malatya, Muş ve Van illerinden oluşan toplam 9 adet projeyi destek kapsamına aldık. Bu projelere toplam 15 milyon TL ödenek ayırdık” dedi. Başkan Demir, projelerin aksamamasına özen gösterileceğini ve bu konuda ödenek sıkıntısı yaşanmayacağını belirterek, program dahilinde desteklenen Karni Deresi Rekreasyon Alanı Projesi'nin de Muş Belediye Başkanlığı tarafından 84 bin 883 metrekarelik alanda yapılmasının planlandığını dile getirdi. Başkan Demir, "Söz konusu alan imar planlarında park alanı olarak planlanmıştır. Projede; dinlenme, eğlence ve piknik alanları ile çocuk oyun alanları ve spor alanları yer alacaktır. Proje kapsamında genel inşaat, elektrik, mekanik işleri, peyzaj işleri, çevre aydınlatma, otomatik sulama işleri, su deposu, havuz, umumi ihtiyaç alanları ve trafo yapımı gerçekleştirilecektir. Karni Deresi Rekreasyon Alanı Projesi için tahsis edilen ödenek miktarı 2 milyon 500 bin TL'dir. Tamamlandığında bölgenin en modern, en büyük mesire ve sosyal aktivite alanına sahip olacak bu projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Daha sonra konuşan Muş Belediye Başkanı Feyat Asya ise, uzun süredir bu projenin üzerinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Asya, "Yapacağımıza dair vaatlerde bulunduğumuz Karni Deresi Projesi için ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Biz bu projeye dev proje diyoruz, çünkü sınırlarımızı zorladığımıza inanıyorum. Bu projemiz, belki birçok belediye için normal bir çalışma olabilir. Ancak, bizim için gerçekten büyük bir proje olduğunu belirtmek isterim. Burada başlatacağımız çalışma ile Karni Deresi’ni ıslah ederek halkımız için modern bir mesire alanı haline getireceğiz. Halkımızın doğa ile baş başa vakit geçireceği, modern bir sosyal aktivite merkezi oluşturmayı amaçlıyoruz. Yeşil alan sorununun hat safhada olduğu ilimizde, bu projenin çok faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.


Muş Karni Deresi Rekreasyon Projesi başladı!


Muş Valisi Seddar Yavuz, törende yaptığı konuşmada, bu projenin fevkalade önemli bir proje olduğunu belirtti. Rekreasyon projesinin yörenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sunacağını ifade eden Vali Yavuz, “Özellikle başta bu şehre dışarıdan gelen kardeşlerimizin zamanını geçirebileceği, oturabileceği mekanlara ihtiyaç duyduğunu söylemek isterim. Biz Muş’u sadece Muşlularla değil, ülkemizin başka yerlerinden gelen insanlarımızla nitelikli ve uzman kişilerle kalkındırabiliriz. Muşlu kardeşlerimizin hafta sonlarını, akşamlarını geçirebileceği güzel mekanlar burada yapılıyor. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Yapılan konuşmalardan sonra Müftü Alettin Bozkurt tarafından okunan dua ve kurban kesiminin ardından projenin startı verildi.


Geri Dön