29 / 03 / 2024

Muş kentsel dönüşüm projesinde cami silueti dikkate alınacak!

Muş kentsel dönüşüm projesinde cami silueti dikkate alınacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulamaya koyuyor.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), uyguladığı "yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle" afetlere karşı riskli, ömrünü tamamlamış yapıların yerine, şehrin tarihi ve kültürel dokusunu koruyan projeleri uygulamaya koyuyor. İdarenin Muş'ta uygulayacağı proje ile 715 konut, bir cami ve 115 işyeri inşa edilirken, proje alanındaki tarihi camilerin silueti de korunacak.  TOKİ  Başkanı Mehmet Eıgün Turan, "Kentsel dönüşümde her şeyden önce, tarihi ve kültürel dokuyu koruyarak, riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz." diye konuştu. 

Muş'ta uygulanacak kentsel dönüşüm alanında Hacı Şerif Cami, Ulu Cami ve bir de kilise bulunduğuna dikkat çeken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, tarihi yapıların siluetlerinin bozulmaması amacıyla camilerin etraflarına yüksek katlı konutların yerleştirilmediğini ve kilisenin de çevresinde yapılaşmaya izin verilmediğini açıkladı. 

11,2 hektarlık alanı kapsayacak Muş Kale Mahallesi Gecekondu Önleme Bölgesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 2 Temmuz 2012 tarihinde imzalanan protokol ile başladı. 4 Ekim 2012 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edildi. Proje ile Kale Mahallesi'nde 715 konut, bir cami, 115 işyeri inşa edilecek. 

Projenin ihalesi 8 Eylül 2014 tarihinde gerçekleştirilecek. 



Milat




Geri Dön