18 / 04 / 2024

Muş Muratpaşa Bilgi Evi Projesi ihaleye çıktı!

Muş Muratpaşa Bilgi Evi Projesi ihaleye çıktı!

Muş Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan Sebze ve Meyve Hali'nin yerine yapılması düşünülen "Bilgi Evi Projesi'nin" yapım işi için Muş Belediyesi ihaleye çıktı.



Muş Belediyesi ihaleye çıktı. Belediye Başkanlığı, Muratpaşa Mahallesi'nde bulunan Sebze ve Meyve Hali'nin yerine, çağın gereklerine uygun güvenli ve sıcak bir ortamda, rehber öğretmenler vasıtası ile yediden yetmişe herkese hizmet verecek örnek bir projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor. Belediye, ihaleye çıktığı ve hayata geçirmeyi düşündüğü Bilgi Evleri Projesi'nde; güreş salonu, yüzme havuzu, kütüphane, bilgisayar odası gibi sosyal tesisler yer alacak. 


Muratpaşa Mahallesi'nde yapılacak olan tesis, 4 bin 937 metrekare olan üzerine kurulacak. Basketbol ve voleybol sahalarının da bulunduğu kompleks ile mahalle çocuklarının sosyal ihtiyaçları karşılanmış olacak. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ihaleye,14 firma katıldı. İhale Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Seviş Komisyon Başkanlığı'nda, Alattin Alan, Metin Yoldaş, Bayram Er ve İbrahim Bilici üyeliğinde gerçekleştirildi. İhalenin yaklaşık maliyetinin de 4 milyon 483 bin 473 lira 38 kuruş olduğu belirtildi. 


Yapılan ihale ile ilgili bilgilendirmede bulunan İhale Komisyon Başkanı Cemalettin Seviş, Muratpaşa Mahallesindeki Sebze ve Meyve Hali'nin yerine yapmayı düşündükleri Bilgi Evleri Projesi ile mahallelerdeki 8-18 yaş grubundaki çocukların ve gençlerin bilgiye ulaşmalarını, kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmelerini, dezavantajlı kesimdeki çocukların bilgisayar ve internete erişimlerini, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılmasını, öğrencilere ders çalışma ortamı oluşturmayı, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olmanın yanı sıra rehberlik hizmetlerini sumayı hedeflediklerini söyledi. 


Seviş: Yaptığımız ihaleye 14 firma katıldı. Grs Mühendislik Ortak Girişim Firması 2 milyon 935 bin TL, Mca Mühendislik Firması 3 milyon 262 bin 500 TL, M. Mehmet Polat Ortak Girişim Firması 3 milyon 359 bin TL, Demirel İnşaat Firması 3 milyon 549 bin TL, İntaş İnşaat Firması 3 milyon 240 bin TL, Usm Yapı Ortak Girişim Firması 3 milyon 285 bin TL, Astalar Madencilik Firması 3 milyon 29 bin 100 TL, Faysal Taşkın Ortak Girişim Firması 3 milyon 420 bin TL, Mfa İnşaat Ortak Girişim Firması 3 milyon 988 bin 777 TL, MegaronTaah. Ortak Girişim Firması 3 milyon 424 bin TL, Çelikman Yapı Ortak Girişim Firması 3 milyon 880 TL, Emreler Yapı Ortak Girişim Firması 3 milyon 390 bin TL, Koçtem İnşaat Firması 3 milyon 360 bin TL ve Zehra Tekstil Firması 3 milyon 333 bin TL teklif verdi. İhalenin yaklaşık maliyeti de 4 milyon 483 bin 473 lira 38 kuruştur. İhaleye sunulan dosyalar ve teklifler komisyonumuzca değerlendirilerek sonucu açıklayacağız. İhaleye sunulan dosyalar alındı. Dosya ve evraklar tek tek incelenerek, şartnameye uygun olup olmadıkları kontrol edilecek. Dosyası tam ve en uygun fiyatı veren firmanın teklifi kabul edilecek" ifadelerini kullandı. 


30 Nisan Gazetesi


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Muş Belediyesi, il merkezi Muratpaşa Mahallesi’ndeki sebze ve meyve halinin yerine yapmayı düşündüğü Bilgi Evi projesini ihaleye çıkardı.


Muş Belediyesi çağın gereklerine uygun güvenli ve sıcak bir ortamda, rehber öğretmenler vasıtası ile yediden yetmişe herkese hizmet verecek örnek bir projeyi hayata geçiriyor. Belediye tarafından, dezavantajlı mahallelerde yapılması düşünülen ve içerisinde güreş salonu, yüzme havuzu, kütüphane, bilgisayar odası gibi sosyal tesisleri barındıran Bilgi Evlerinin ilkini ihale etti. Murat paşa Mahallesinde yapılacak olan tesis, 4 bin 937 metrekare olan üzerine kurulacak. Basketbol ve voleybol sahalarının da bulunduğu kompleks ile mahalle çocuklarının sosyal ihtiyaçları karşılanmış olacak.


Belediye söz konusu proje ile mahallelerdeki 8-18 yaş grubundaki çocukların ve gençlerin bilgiye ulaşmalarını, kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirmelerini, dezavantajlı kesimdeki çocukların bilgisayar ve İnternet erişimlerini, kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması, öğrencilere ders çalışma ortamı oluşturmayı, kültürel ve sosyal hayatın gelişimine yardımcı olmanın yanı sıra rehberlik hizmetlerini sunmayı hedefliyor.


Hürriyet 


Geri Dön