26 / 04 / 2024

Muş otogar kavşağı genişletildi!

Muş otogar kavşağı genişletildi!

Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süre önce otogar kavşağında başlatılan yol genişletme çalışmaları sona erdi.



Muş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süre önce otogar kavşağında başlatılan yol genişletme çalışmaları sona erdi.


Muş-Bitlis Karayolu ile Cumhuriyet Caddesi üzerinden gelen araçların yarattığı trafik sıkışıklığının giderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında kavşakta 3 metre yol genişletme yapıldı. Telefon, elektrik ve doğalgaz hatlarının zarar görmemesi için ilgili kurumların personelleri ile koordineli yürütülen çalışmalar çerçevesinde kazı çalışmaları yapıldıktan sonra alt yapı döşemeleri de yapıldı. Çalışmaların son safhasında ana yolda asfaltlama, kaldırımlarda ise parke döşeme çalışmaları yapıldı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri de çalışmalar esnasında araç ve yaya trafiğinde meydana gelebilecek olası sıkıntıları önlemek amacıyla bölgede önemler aldı.


Belediye Başkanı Feyat Asya, trafik sıkıntısının yaşandığı bölgelerde gereken çalışmaların yapıldığını söyledi. Başkan Asya, “Tahrip olan yolların onarımı ile ilgili koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Ekipler, sorunlu yolların tespitini yaptıktan sonra hemen onarım çalışmalarına başlıyor. Bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra yeni yol çalışmalarımız da devam ediyor. Yeni yerleşim alanlarında imar planımıza uygun yollar açmaya devam ediyoruz. Otogar kavşağında yolun dar olması trafikte ciddi sorunlara neden oluyordu. Şehirlerarası terminalden dolayı vatandaşların yoğun olarak kullandığı bu yolda can ve mal kaybının yaşanmaması için genişletme çalışması başlattık. Ekiplerimiz tarafından yolun her iki yakasında yapılan genişletme ile hem trafik akışı hem de vatandaşların rahat hareket etmesi sağlandı. Gerekli çalışmaları yaparak halkımızın hizmetine sunduğumuz bu yolda herhangi bir trafik sorununun yaşanmamasını ümit ediyorum" diye konuştu.


Hürriyet


Geri Dön