24 / 04 / 2024

Musa Coşkun: Kartepe Emek Mahallesi'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı yok!

Musa Coşkun: Kartepe Emek Mahallesi'nin kentsel dönüşüme ihtiyacı yok!

Kartepe Belediyesi'nin Uzunçiftlik Emek Mahailesi' ndeki bütün binaları yıkıp, bu bölgede Kentsel Dönüşüm uygulaması başlatmak amacı ile nabız yoklamaya başlaması, bölgede de yeni tartışmaları alevlendirdi.



Kartepe Belediyesi'nin Uzunçiftlik Emek Mahailesi'ndeki bütün binaları yıkıp, bu bölgede Kentsel Dönüşüm uygulaması başlatmak amacıyla nabız yoklamaya başlaması, bölgede yeni tartışmaları alevlendirdi. 


COŞKUN DA KARŞI ÇIKTI 


Neredeyse tamamı bahçeli, müstakil evlerden oluşan Emek Mahallesi'nin eski sakinlerinden, Uzunçiftlik Belediyesi eski Başkanı, İSU yönetim kurulu üyesi, iktidar partisinin bölgedeki önemli kanaat önderlerinden Musa Coşkun da Kartepe Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesine sıcak bakmıyor. 


EN GÜZEL MAHALLE 


Musa Coşkun, Kentsel Dönüşüm uygulamasını ihtiyaç duyulan bölgeler için desteklediğini belirterek şunları söyledi: "Uzunçiftlik Emek Mahallesinin böyle bir dönüşüme ihtiyacı yok. Bu mahallede insanlar bahçeli müstakil evlerde yaşıyor ve böyle yaşamak istiyorlar. At yapı sorunu yok. Benim zamanımda, Yaşar Sönmez, Osman Demiröz zamanında yapılan altyapı duruyor. Kartepe ilçesinde pek çok bölgenin sorunları varken, Emek Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm fantezi olarak duruyor. 

Bir tek komşumun canı yanaı sa, benim de canım yanar." 


MUSA COŞKUN Uzunçiftlik Belediyesinin eski başkanı, halen AKP'nin bölgedeki kanaat önderlerinden olan Musa Coşkun, Kartepe Belediyesi'nin Emek Mahailesi'ndeki kentsel dönüşüm girişimini onaylamıyor. 


BURADA OTURUYOR


 İSU Yönetim Kurulu üyesi olan eski Başkan Musa Coşkun, Uzunçiftlik Belediye Başkanı olduğu dönemde Emek Mahallesi îbni Sina Caddesi Pazar sokak'ta yaptırdığı üç katlı bu müstakil evde ailesiyle birlikte yaşıyor. Kentsel dönüşüm uygulanırsa, bu evler yıkılacak, sahiplerine apartman dairesi verilecek. 


Özgür Kocaeli


Geri Dön