16 / 04 / 2024

Müşerref Akhan Kampüsü’nün temeli atıldı!

Müşerref Akhan Kampüsü’nün temeli atıldı!

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün temeli atıldı, temel atma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı...




Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün temel atma törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Ergün, Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün açılması noktasında katkılarından dolayı hayırsever Hüseyin Akhan’a ve ailesine teşekkür etti ve Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında Kula’ya yeni birçok hizmeti kazandıracağını müjdeledi.

Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırsever Hüseyin Akhan, vatandaşlar katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı. Tosun, “Hayırsever Hüseyin Akhan ağabeyimin merhume eşi Müşerref Akhan’ın adını ölümsüzleştirecek eserin temel atma törenindeyiz. Yeni Kula olma yolunda Meslek Yüksekokulumuz da değişim ve dönüşümü yaşıyor. Temelini atacak olduğumuz Meslek Yüksekokulumuz 2016 yılının sonunda tamamlandığında eğitim öğretim faaliyetine devam edecek. Bu hizmetin yapılmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi.

Kula Dönüşümü Yaşıyor

2016 yılında Kula’da birçok hizmetin hayata geçeceğini ifade eden Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, “Kula’mızda oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri ve hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırmaları, Yunus Emre ve Tabduk Emre ile Mevlana Caddelerinin düzenlenmesi, hastane temelinin atılması, Orhan Acar Caddesinin düzenlenmesine kadar birçok hizmeti hayata geçireceğiz. Bu arada Orhan Acar demişken Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 30 yıldır yıkılamayan, orada onlarca can alan bu bina 15 gün önce tamamen yıkıldı ve orası halkımıza park olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra Yunusemre ve Tabduk Emre Türbeleri tamamen yenilecek. İnşallah 2016 yılında bu hizmetler neticesinde Kula bugünkünden çok daha farklı bir noktaya gelecek” diye konuştu.

Ara Elemanın Yetişmesi İçin Meslek Yüksekokulları Önemli

Törende Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi de konuşma yaptı. CBÜ’nün eğitim faaliyetleri hakkında bilgi veren Rektör Çelebi, “Tüm ilçelere yayılmış büyük bir üniversitemiz var. 10 fakültemiz ve 15 meslek Yüksek Okulumuz var. Kula Meslek Yüksekokulumuz 3 programda eğitim öğretim hizmeti veriyor. 13 öğretim üyesi ve 19 idari personelimiz mevcut.” dedi.

Ara eleman yetiştirme noktasında meslek yüksekokullarının rolünün önemli olduğunu ve ilçeye ekonomik katkısının yanı sıra hazırlayacağı sosyal projelerle gelişimine katkıda bulanacağını aktaran Çelebi, “Müşerref Akhan Kampüsünün bina alanı yüksek kapasiteye sahip olacak. 5 bin 345 metrekarelik kapalı alanı var. Derslik sayısını arttırıyoruz. Kula’nın ve çevresinin ihtiyaç duyduğu bölümleri açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç dahilinde bölümler açmak ve ona uygun öğretim kadroları oluşturmak ve bu şekilde Kula’dan başlamak üzere tüm ülkenin gelişmesine katkı sağlamak açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak bunun bilincindeyiz. Kula Meslek Yüksekokulu, hazırlayacağı sosyal ve kültürel projelerle ilçenin gelişmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Büyükşehir’in Hizmetleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

Müşerref Akhan Kampüsü’nün temel atma töreninde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Bugün bu temel atma töreninde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Manisa’da geçen 5 yıl içerisinde yaşanan değişim, artık Büyükşehir olmamız sebebiyle ve geçen 18 aylık süreci içerisinde yapılanmamızı tamamladık. Bu süreç içerisinde değerli Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve diğer ilçe belediye başkanlarımızla ilçelerimize neler yapabiliriz bunun planlamasını yaptık. Biraz önce Hüseyin Tosun başkanımın saydığı Tabduk Emre, Yunus Emre ve Mevlana Caddelerinin düzenlenmesi, kavşak girişindeki binaların kamulaştırılması, Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbelerinin peyzaj düzenlemeleri, bunun yanı sıra Jeopark konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları, Kula Evleri, Beyler Evi ve diğer evlerin satın alınması, Kula’nın merkezindeki çarşının restorasyonunun yapılması süreci sıkı bir şekilde çalışıyoruz. MASKİ bünyesinde yağmur suyu kanallarının yapılması, büyük kaçakların yaşandığı boruların yenilenmesi devam ediyor. Yıl içerisinde Kula merkezi ve mahallelerinde yaklaşık 100 bin metre taş döşendi. Geçen hafta içerisinde il genelinde toplu ulaşımın startını verdik. Büyükşehir’in hizmetleri durmaksızın devam edecek. Yine başkanımla Kula’ya en güzel hizmetleri yapmanın heyecanı içerisindeyiz. O açıdan burada yeni bir oluşumun başlangıcını yaşıyoruz. Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün açılması noktasında katkılarından dolayı Hüseyin Akhan ağabeyime ve diğer emeği geçenlere başta şahsım adına olmak üzere teşekkür ediyorum. Geleceğimiz olan gençlerimiz için bu eğitim kurumlarının yapılmasının en büyük hayır olduğunu düşünüyorum. İnşallah 2016’nın sonunda bu okulun açılışında Kula’nın ne kadar değiştiğini tekrar dile getireceğiz” diye konuştu.

Kula’yı Geliştirelim

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Müşerref Akhan Kampüsü’nün hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Bektaş, “Kula’nın gelişmesi için neler yapabiliriz bunun düşüncesi içerisinde olalım. Kula’lıların katkı vereceği ve ilçeye katma değer kazandıracak hizmetlerde mutabık olabilirsek bizler ve üniversitemiz hazır durumdayız. İnşallah Kula’yı yukarılara taşıyacak hizmetleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından dualar okundu ve temel atma töreni protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.



Manisa Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Yaşam Gazetesi'nde şöyle yer aldı:




Manisa'nın Kula ilçesinde kampüs temeli atıldı. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün temel atma töreni, eski Tekel depolarının bulunduğu, üniversiteye tahsis edilen alanda yapıldı.


Manisa'nın Kula ilçesinde kampüs temeli atıldı. Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün temel atma töreni, eski Tekel depolarının bulunduğu, üniversiteye tahsis edilen alanda yapıldı. Törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Azmi Açıkdil, belediye meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, hayırsever Hüseyin Akhan ve diğer vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Tosun, yıllardır hayalini kurduğu ve pek çok Kulalı tarafından arzulanan bir konu olan üniversite kampüsünün temelinin atılmasıyla bir hayalin vücut bulmaya başladığını söyledi. Özellikle ilçe ekonomisinde önemli bir yer tutmaya başlayan CBÜ'nün geliştirilerek daha da önemli bir noktaya taşınmasının hayati önem taşıdığını belirten Tosun, “Hayırsever Hüseyin Akhan ağabeyimin merhume eşi Müşerref Akhan’ın adını ölümsüzleştirecek eserin temel atma törenindeyiz. Değişen ve gelişen Kula'nın vitrindeki yüzü olacak meslek yüksekokulumuz, değişim ve dönüşümü yaşıyor. 2016 yılının sonunda tamamlandığında, eğitim öğretim faaliyetine geçmiş olacak." dedi. Rektör Çelebi ise CBÜ’nün eğitim faaliyetleri hakkında bilgi vererek, “Tüm ilçelere yayılmış, büyük bir üniversitemiz var. 10 fakültemiz ve 15 meslek yüksekokulumuz var. Kula Meslek Yüksekokulumuz, üç programda eğitim öğretim hizmeti veriyor. 13 öğretim üyesi ve 19 idari personelimiz mevcut.” şeklinde konuştu. Ara eleman yetiştirme noktasında meslek yüksekokullarının rolünün önemli olduğunu ve ilçeye ekonomik katkısının yanısıra hazırlayacağı sosyal projelerle gelişimine katkıda bulanacağını aktaran Prof. Dr. Çelebi, “Müşerref Akhan Kampüsü'nün bina alanı, yüksek kapasiteye sahip olacak. 5 bin 345 metrekarelik kapalı alanı var. Derslik sayısını arttırıyoruz. Kula'nın ve çevresinin ihtiyaç duyduğu bölümleri açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İhtiyaç dahilinde bölümler açmak, ona uygun öğretim kadroları oluşturmak ve bu şekilde Kula’dan başlamak üzere tüm ülkenin gelişmesine katkı sağlamak açısından meslek yüksekokullarının önemli olduğunu düşünüyorum.” dedi. 



Yaşam Gazetesi


Geri Dön