28 / 03 / 2024

MÜSİAD Aksaray Şubesi'nin İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi!

MÜSİAD Aksaray Şubesi'nin İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği ( MÜSİAD ) Aksaray Şubesi' nin İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün önemine dikkat çekti.



Kentsel Dönüşüm ve Uygulama Alanlarının konu edildiği toplantıda konuşan Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, inşaat sektörünün önemine dikkat çekerek, "Aksaray'ımızın en önemli lokomotifi inşaat sektörü. Benim hem bu sektörün içinden gelmiş olmam hem birçok kalemin inşaat sektöründen geçmesi dolayısıyla inşaat tarımdan sonra gelen en Dnemli sektörlerden bir tanesidir. Burada bizim belediyecilik anlayışı olarak yapmamız gereken şey yatırımcının ya da inşaat sektörü ile uğraşan herkesimin önünü açacak ve önlerindeki her türlü engeli kaldırmak maksadıyla bu tür çalışmalarımızın ana felsefesi ana mantığı budur. Bu doğrultuda çalışacağız. İmar belediyemizin en önemli yerlerinden bir tanesi belediyenin esas işleyişi ve kalbi orasıdır. 


Biz şunun farkına vardık o bölüm artık üçe böliinmeli bir kısım sadece projeye baksın,bir kısmı sadece dışarıdaki inşaatları kontrol etsin bir kısmı da sadece ihale ile uğraşsın dedik bu nedenden dolayı ilk başladığımız çalışma imar bölümümüzdeki bu düzeltme ve revizyon çalışmasıdır. Bununla ilgili meclisimizde aldığımız kararlarla da yeni takviye edeceğimiz arkadaşlarla inşallah burayı daha çok güçlendireceğiz. Planlama ile ilgili kışıma diyelim ki müteahhitlerimiz, mimarlarımız, mühendislerimizin getirdiği planlara projelere bakacak bir ekip olacak Biz burada şöyle bir düstur koyduk gelen projeler bekletilmeden her türlü evrakı hazır olmak şartıyla birkaç gün içinde teslim edilip ruhsatının alınması Çünkü inşaat sektörü hızlı bir sektör" dedi. 


MÜSİAD Başkanı Abdulkadir Karatay ise, "MÜSİAD olarak 3'üncüsünü yaptığımız inşaat sektörü kurul toplantısında, ülkenin lokomotif sektörü olan inşaat sektörü ve özellikle de kentsel dönüşüm ve büyük şehirlerde ve Aksaray'da kentsel dönüşümle alakalı neler yapılabilir? Kentsel dönüşümü nasıl gündem yapabiliriz, kentsel dönüşümde Aksaray'ı nereye taşıyabiliriz? Kentsel dönüşüm sadece binaların dönüşümü mü yoksa A'dan Z'ye bir kent olma açısında insanların dönüşümü müdür bunlarla ilgili bir istişare toplantımız Sayın Belediye Başkanımızdan ve Başkan yardımcılarımızdan programla ilgili görüş alış verişinde bulunduk. Sağ olsunlar teşrif ettiler. Ben teşekkür ediyorum kendilerine. İnşaat sektörü Türkiye'nin lokomotif sektörü diyoruz. 


Kendisi ile beraber 216'ya yakın sektörü dinamik bir şekilde etkileyen bir sektör. 2011 yılında yapılan araştırmaya göre Türkiye'de inşaat sektörü ekonomiye yüzde 6 katkı sağlarken ekonomik olarak faydalandığı bölüm aynı oranda değil. Kentsel dönüşümde en önemli sorunlardan bir tanesi de bu yapılacak düzenlemelerin finans ayağının ciddi manada sıkıntı çekiyor olması" şeklinde konuştu. 


Anadolu Manşet


Geri Dön