20 / 04 / 2024

MÜSİAD, Erbil'de temsilcilik açtı!

MÜSİAD, Erbil'de temsilcilik açtı!

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde temsilcilik açtı. MÜSİAD Temsilciliğinin açılışı Erbil'deki Dedeman Otel'de düzenlenen bir resepsiyonla duyuruldu...




MÜSİAD Temsilciliğinin açılışı Erbil'deki Dedeman Otel'de düzenlenen bir resepsiyonla duyuruldu. Geceye MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı, Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Erbil Valisi Nevzat Hadi ile bölgedeki Türk ve Kürt iş adamları katıldı. 


MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, yaptığı konuşmada, "Erbil sokaklarında yürürken kendimizi yabancı bir yerde hissetmedik. Erbil, bizim edebi dostumuz aynı zamanda gönül bahçemizdir. Bu duygu ve düşüncelerle buradayız ve üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. İnşallah Erbil ile İstanbul arasındaki kardeşlik artarak devam edecektir" dedi. 


Türkiye ile Irak halkının her zaman yakın dost olduklarını belirten Olpak, "Türk iş adamlarının bölgeye yatırımları, nasıl bir dostluk ve işbirliği içerisinde olduğumuzu göstermektedir" ifadesini kullandı. 


Olpak, Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu, Taksim'deki gezi parkı olaylarına rağmen 2013 yılında Türk ekonomisinin büyümesini sürdürdüğünü belirtti. Çözüm sürecinin meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Olpak, bu sürecin sadece doğu ve güneydoğu için değil tüm Türkiye için huzur ve istikrarın devamı anlamına geldiğini kaydetti.  


"Amacımız ticaret hacminin yükselmesidir" 


MÜSİAD'ın Erbil Temsilcisi Taha Grup Yönetim Kuruluş Başkanı Emin Taha da, "Amacımız iki ülke arasındaki ticaret hacminin yükseltilmesidir, barış, huzur ve dostluk ilişkilerinin bir üst dereceye çıkarılmasıdır" dedi. 


Tükiye ile IKBY arasında çok sayıda müşterek değer olduğunu aktaran Taha, şöyle devam etti:  


"Yabancı ülke şirketleri, bölgeye gelip yatırım yaparken biz neden gelmeyelim. MÜSİAD olarak inşallah mevcut ilişkileri artıracağız ve Kürdistan bölgesine daha fazla yatırım için iş adamlarımızı getireceğiz. Barış, dostluk, kardeşlik hep devam etsin." 


IKBY Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi ise "Türkiye'nin bölgeye yatırımları seneye inşallah iki katına çıkar. Zenginlikten zarar gelmez ama fakirlik çok kötü" diye konuştu.  


"Türkiye, dünyaya açılan kapımız" 


Erbil Valisi Nevzat Hadi de konuşmasında büyük bir ortak olarak gördükleri Türkiye için "bölgemizin dünyaya açılan kapısı" ifadesini kullandı.  


Türkiye'nin bölgede değerli çalışmalar başlattığını aktaran Hadi, "Türk şirketleri, bölgemizde çok önemli yatırımlarda bulundular. MÜSİAD'ın bölgemizde temsilcilik açmasıyla yatırımların artmasını diliyorum. Ayrıca Kürdistan'daki iş adamlarının MÜSİAD'a üye olmalarını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.  



AA


Geri Dön