29 / 03 / 2024

MÜSİAD İnegöl şubesine sektör temsilcilerinden övgü!

MÜSİAD İnegöl şubesine sektör temsilcilerinden övgü!

MÜSİAD İnşaat Sektörü’nün düzenlediği yurt dışı gezilerinin kendilerine büyük katkı sağladığını ifade eden işadamları, İnegöl Belediyesi’nin düzenleyeceği Çalıştaya da destek verdiklerini açıkladılar.



Ocak ayında Münih’te düzenlenen İnşaat Fuarı’na gezi düzenleyen MÜSİAD İnegöl Şubesi’ne sektör temsilcilerinden övgü geldi.


Son iki yıldır inşaat sektörüne yönelik geziler düzenleyen MÜSİAD İnegöl Şubesi’ne teşekkür geldi. Daha önce Dubai’de, son olarakta Ocak ayında Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen İnşaat ve Yapı Fuarlarına Mimar, Mühendis ve Müteahhitlerden oluşan sektör temsilcilerini götüren MÜSİAD, Berlin’de de katılımcıları MÜSİAD’lı işadamlarıyla bir araya getirmişti.


Düzenlenen fuar ve inceleme gezilerinin sektörün gelişimi açısından oldukça önemli olduğunu söyleyen MÜSİAD üyesi ve Kent Konseyi İnşaat Çalışma Grubu Başkanı Serdal Özkan, “Artık mobilyacılarımızdan sonra inşaat sektöründe faaliyet gösteren işadamlarımızda dünyayı gezmeye başladı. MÜSİAD bu gezilerle vizyonumuza vizyon kattı” dedi. MÜSİAD İnegöl Şubesi olarak ikincisi gerçekleştirilen Almanya’daki İnşaat Yapı Fuarının kendileri için çok faydalı geçtiğini anlatan Özkan, “Mimarisi, cadde sokakların ferahlığı ve insana saygı çerçevesinde bir imar uygulamasıyla karşılaştığımız güzel bir gezi oldu. Nitekim Cumartesi günü İnegöl’de bir ilk olacak olan İnegöl Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak İnşaat Çalıştay’ının mobilya başkenti olan İnegöl’e de yapı anlamında bir vizyon katacağını düşünüyoruz. Çalıştay’da  trafikten, çarpık yapılaşmaya, kentsel dönüşümden, binaların mimari estetiğine, imar ve ruhsat servisindeki yönetmeliklere kadar, daha bir çok konunun görüşüleceği, meslek alanında yüksek lisans yapmış hocaların ve İnegöl’deki ilgili meslek grupların ve şubemizin inşaat grubunun da katılacağı kapsamlı bir toplantı olacağını düşünüyoruz. Çalıştaydan çıkacak olan kararların ise uygulanacağı görüşündeyiz. Nitekim düzenlediğimiz bahse konu İnşaat Yapı Fuarına Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın yanı sıra Mimar, Mühendis, Müteahhit ve nerdeyse her meslekten katılımcıyla kentin yapısından, düzenine, cadde ve sokaklarından, kaldırımlarına, bisiklet yollarına kadar, çok düzenli bir yapıya ve alt yapıya sahip olan Avrupa ülkesini çalıştayı düzenleyen Belediye Başkanımız ve beraberindeki teknik heyette inceledik. Bu tür gezilerin İnegöl’ün modern bir şekilde yapılaşmasına ve gelişmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Hatta örnek olarak ihtiyaç duyulan bir mahallenin bir sokağını da kentsel dönüşüm programına alacağı ve çıkacak kararlarında uygulanacağı faydalı bir çalıştay olacağını düşünüyoruz. İnegöl’de bir ilk olan bu inşaat çalıştayını tertip edecek olan başta Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.


 


Yıldırım Gazetesi


Geri Dön