19 / 04 / 2024

MÜSİAD yeni bina arayışına geçti!

MÜSİAD yeni bina arayışına geçti!

Son 3 yılda üye sayısını yüzde 60 artıran MÜSİAD, yeni bina arayışına başladı. Sütlüce’deki merkezin en az üç katı büyüklüğünde olması hedeflenen yeni binanın kendi gelir modelini oluşturması da planlanıyor



Son 3 yılda üye sayısını yüzde 60 artıran MÜSİAD, yeni bina arayışına başladı. Sütlüce’deki merkezin en az üç katı büyüklüğünde olması hedeflenen yeni binanın kendi gelir modelini oluşturması da planlanıyor


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) 1990'da Mecidiyeköy'de küçük bir ofiste başlayan yolculuğu 26 yılın sonunda 1.7 milyon kişilik istihdama sahip 50 bin işletmeyi temsil eden küresel bir iş ağına dönüştü. Radikal büyüme ise son üç yılda yaşandı.


BİNA KÜÇÜK GELİYOR

Derneğin üye sayısı 2013 ile 2016 arasında yüzde 60 artarak 7 bin 500'den 12 bin sınırına yaklaştı. Sadece Türkiye değil, küresel ligde de dikey bir büyüme yaşandı. 65 ülkede 170'den fazla temsilciliğe ulaşıldı. Hal böyle olunca Sütlüce'deki merkez bina derneğin kapasitesini taşıyamaz hale geldi. Konuyla ilgili SABAH'a konuşan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, gelinen noktanın kendileri için gurur verici bir bir durum olduğunu söyledi. Kurumun geleceği ve hedefleri hakkında bilgiler veren Olpak, yeni bina projesine ilişkin şunları kaydetti: "Sütlüce binamız çok güzel ama artık bize küçük gelmeye başladı. 10 yıl önce buraya geldiğimizde büyük ve ferah gelmişti. Şu an büyük organizasyonlarımızdan bahsetmiyorum, küçük aktivitelerimiz için bile yetmiyor. Toplantı odalarımızda yer bulamıyoruz. Adeta köşe kapmaca oynuyoruz. Tabii ki bu durum çok onur verici ama yeni bir binaya taşınmanın vakti geldi. Yer konusu hakkında spekülasyon yapmak istemiyorum. Elbette düşündüğümüz yerler var. Fiziksel büyüklük açısından bu binanın üç kat büyüdüğünde bir yer olabilir. Özellikle uluslararası örgütlerle ilişkiler için de daha büyük bir binaya ihtiyaç var. Yeni bina kendi alternatif gelir modellerini de oluşturabilir. Üzerine çalışıyoruz. Ben kendi dönemimin içinde işin altyapısını kurmak isterim. Ama ne zaman tamamlanır onu bilmiyorum. Tabii ki kendi başkanlığım döneminde bitirebilirsek benim için gurur kaynağı olur."


EXPO HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

Bu sene yeni şubelerle birlikte düzenlenecek olan MÜSİAD EXPO da derneğin öncelikli gündemlerinden biri durumunda. Bu yıl 16'ncısı düzenlenecek olan MÜSİAD EXPO, 09-12 Kasım 2016 tarihleri arasında CNR Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bu yıl birçok farklılığa imza atacaklarını söyleyen Olpak konuyla ilgili şu bilgileri verdi: "MÜSİAD EXPO'yu çok önemsiyoruz. Çünkü, fuar sadece iş geliştirme değil Türkiye'nin imajının üreten ülke ve merkez ülke olmasına da önemli bir katkı sağlıyor. MÜSİAD'ın yüksek teknolojilerin üretimi ve dünyaya pazarlanması amacıyla 2014 yılında hayata geçirdiği 'High Tech Port by MÜSİAD' projesinin 3'üncüsü de 16. MÜSİAD EXPO kapsamında CNR Fuar Merkezi'ndeki yerini alacak. Medya, eğitim, dayanıklı tüketim, gıda, hizmet, inşaat, lojistik, makine, sağlık, savunma sanayisi ve tekstil gibi önde gelen birçok sektör için özel stantlar oluşturacağız."


Sabah


Geri Dön