29 / 03 / 2024

Mustafa Ak: Ihlamur Vadisi Keçiören'i cazibe merkezi yapacak!

Mustafa Ak: Ihlamur Vadisi Keçiören'i cazibe merkezi yapacak!

Yerel seçimler sonrası ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'yı ziyaret etti. Ak 'Ihlamur Vadisi keçiören'i cazibe merkezi yapacak' dedi.



Yerel seçimler sonrası ikinci kez başkanlık koltuğuna oturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AKŞAM Gazetesi  Ankara  Temsilcisi Emin Pazarcı'yı ziyaret etti. Ziyarette Keçiören'le ilgili projelerinden bahseden Ak, çok yakında Keçiören'in cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Keçiören'in ağırlıklı olarak konutlardan oluşan bir yerleşim yeri olarak göründüğünü ifade eden Ak, bu görüntünün ilçeye 'Otel Kent' görüntüsü yansıttığını belirtti. Ak. "İnsanlar sabah işlerine, gece de evlerine geliyor. Keçiören, insanların geceleri gidip yattıkları bir zaman dilimi gibi duruyor. Biz. özellikle yapmış olduğumuz bazı çalışmalarla. Keçiören'i geceleri de insanların sosyal ve kültürel yaşantısının olabileceği bir alan haline getirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu. 


GUMUŞDERE ISLAHI TÜRKİYE'DE BİR İLK 


Keçiören'i Başkent'in cazibe merkezi haline getirecek diğer bir çalışmanın da Gümüşdere Ihlamur Vadisi olduğuna işaret eden Ak. "Burası da Keçiören'in nefes alabileceği yeni bir yer olacak. Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Çünkü dere çalışmaları ağırlıklı olarak hep düz kesitler üzerinde kurulu" dedi. 


ÇEVRE YOLU'NA YAKIN BÖLGEDE 


Keçiören'e, sadece orada oturanların değil, dışarıdan insanların da yemek yemek, gezmek ve eğlenmek için gelebileceği bir atmosfer oluşturmaya çalıştıklarının altını çizen Ak. yeni bir Keçiören'i ortaya çıkarmaya çalıştıklarını vurguladı. Keçiören'in ön tarafının tamamen dolduğuna işaret eden Ak, "Yeni bir imar düzenlemesi ve yeni bir bölge oluşturmaya çalışıyoruz ve bu bölgede özellikle kuzey tarafında oluştu. Çünkü Keçiören'in ön tarafı dolmuş durumda. Artık kıpırdayacak yer yok. "Yeni Keçiören'i arka kısımda, çevre yoluna yakın bölgede oluşturmaya çalışıyoruz" dedi 


ÜÇ ÖNEMLİ PROJEMİZ VAR 


İlç önemli projelerinin olduğuna dikkati çeken Ak. "Yiikseltepe Kentsel Dönüşüm'e önem veriyoruz. Bu bölgede inşaatlar hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni lüks ve kaliteli konutlar yapılıyor. Dolayısıyla bu projeyle önemli nitelikli konut ihtiyacı karşılanacak" ifadesini kullandı. Üç önemli projenin ikincisinin Ovacık, Bağlımı Bölgesi'nde gerçekleştirildiğini aktaran Ak. "Son aşamadayız. Orada da yine yapım tarzı itibariyle daha rahat, sosyal donatısı daha geniş, yol güzergâhı daha kolay bir Keçiören için çalışıyoruz" diye konuştu. 



Ankara Akşam


Geri Dön