24 / 04 / 2024

Mustafa Ak Sincan projelerini anlattı!

Mustafa Ak Sincan projelerini anlattı!

Mustafa Ak, özellikle trafik sorunun gerek Ankara, gerekse Sincan açısından çok önemli olduğunu belirten Ak, bunun çözümü için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yapılacağını bildirdi




AK Parti'nin yeniden aday gösterdiği Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna,  Ankara  ve Sincan'ın trafik sorununu çözecek ikinci çevre yolunun ilçe sınırları dahilinde yapılacağını bildirdi. 


Sincan Belediye Başkanı Mustafa Ak, yeniden seçilmesi halinde ilçede uygulayacağı projeleri anlattı. Özellikle trafik sorunun gerek Ankara, gerekse Sincan açısından çok önemli olduğunu belirten Ak, bunun çözümü için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje yapılacağını bildirdi. Eskişehir Devlet Yolu, Ayaş Devlet Yolu ve İstanbul Çevre Yolu'nun yapüacak 40 kilometrelik çevre yolu üe birbirine bağlanacağım söyleyen Mustafa Tuna, bu güzergahta 7 köprülü kavşak, 700 metrelik viyadük, 5 üst geçit ve üç demiryolu alt geçit köprüsü kurulacağı bilgisini verdi. 


İlçede ikinci ulaşım projesinin Yenikent Banliyö hattı olduğunu belirten Tuna, "Sincan Metrosu'nun faaliyete geçmesinin ardından Yenikent'e banliyö hattının uzatılması için de Devlet Demiryolları üe görüşmemizi tamamladık. Sincan Merkezden kalkan banliyö hattının Yenikent'e kadar uzatüması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. 

400 yataklı yeni bir hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı üe görüşmelerin sürdüğünü belirten Mustafa Tuna, kentsel yenüeme çalışmaları çerçevesinde 100 bin kişinin yaşayacağı bir alan için de  TOKİ  üe işbirliğinin devam ettiği bügisini verdi. 


Dünya


Geri Dön