24 / 04 / 2024

Mustafa Akboğa Kültür ve Spor Merkezi açıldı!

Mustafa Akboğa Kültür ve Spor Merkezi açıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi spor gösterileri, protokol konuşmaları ve okunan duaların ardından hizmete açıldı.




Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi spor gösterileri, protokol konuşmaları ve okunan duaların ardından hizmete açıldı.


Spora, kültür ve sosyal donatı alanları inşa etmeye devam eden Esenyurt Belediyesi, sosyal hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı’nın adını taşıyan Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa, AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, Milletvekili adayı Fatma Betül Sayan, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, yetişkin ve minik sporcular ile çok sayıda vatandaş katıldı. 


Açılış töreninde spor merkezi öğrencileri tarafından ekstrim gösterisi ve yağlı güreş gösterileri de yapıldı.

Kompleksin açılış konuşmasını yapan ve kendi ismi verilen Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akboğa, merkezin adını kendi adının verilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Akboğa, “ Esenyurt ’ta 11 yıldır belediye başkanımızın önderliğinde sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Böyle güzide bir tesise benim ismimin verilmesi beni son derece mutlu etmiştir. Bu tesisimizin yapımında emeği geçen herkese ve katılan tüm konuklara teşekkür ediyorum” dedi.


“Bizim işimiz katma değer katmaktır”

Yeni merkezin tüm Esenyurtlulara hayırlar getirmesini dileyen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Burada hem kültür merkezimiz hem de spor merkezi var. Böyle bir projeyi kazandırmanın onuru ve gururu içerisindeyiz. Tesisimiz 18 bin metre kare alan içindedir. Yani bu tesiste öğrencilerimiz hem ders çalışıyor hem spor yapıyor ve yüzme havuzunda yüzmeyi öğreniyorlar. Etüt merkezleri, kafeterya ve kütüphane var. Bayanların ve erkeklerin ayrı ayrı hizmet alabildiği ayrıca bir salonumuz var. O salonda da nişan, düğün, kına gibi özel günlerde kullanılabilecek. Bu park alanı eskiden önemsiz ve madde bağımlısı insanların geldiği bir parktı. Şimdi mahallemizde spor yapmak isteyen ders çalışmak isteyen çocukların, gençlerin merkezi haline dönüştü. Yani mahallemize bir katma değer kazandırdı. Zaten bizim işimiz insanımız nerede yaşıyorsa bir belediye yatırımını kazandırmak suretiyle oraya katma değer katmaktır. Vatandaşımızın yaşamını kolaylaştırmak ve malının değerini artırmaktır. Böyle tesisleri yaparak ilçemizi modern bir kent haline getirmeye devam edeceğiz. Velilerimize ve gençlerimize tavsiyem, bizim tesislerimizden istifa etmelidirler. Çocuklarınızı yazın bizim spor merkezlerimize emanet ediniz. Çünkü çocuklarımızı dışarıdaki her türlü kötü işlerden uzak tutarak, bedenlerini ve zihinlerini geliştirmek üzere böyle tesislerimizde öğretmenlerimize emanet ediniz. Ve bu hizmetlerin hepsini ücretsiz sunuyoruz ” dedi.


Başkan Kadıoğlu ardından söz alan Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, “ Bugün yine halkımızın hizmetine sunulan güzel bir merkezin açılışı için bir araya geldik. Bu anlamda belediye başkanımızı bir kez daha kutluyor ve teşekkür ediyorum” dedi.


Törende son olarak konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Doğan Kubat, “Bugün Esenyurt Belediyemizin hizmet zincirine bir yeni halka daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesis sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor. Böylesine güzel bir eseri Esenyurt’a kazandırdığı için değerli belediye başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Konuşmalar sonrasında Mustafa Akboğa Kapalı Yüzme Havuzu Kültür ve Spor Merkezi okunan dualar ardından açılış kurdelesi kesildi. Açılış ardından protokol heyeti ve vatandaşlar yeni tesisi birlikte gezdiler.  



Geri Dön