26 / 04 / 2024

Mustafa Altan'ın ailesi verilen tazminatla minare yaptırdı!

Mustafa Altan'ın ailesi verilen tazminatla minare yaptırdı!

Iğdır'da 1 Mayıs'ta şehit olan Mustafa Altan'ın Yüreğir ilçesine bağlı Yahşiler köyünde oturan ailesi, her geçen gün acısını daha derinden hissettikleri oğulları için köydeki camiye minare yaptırdı.




Iğdır'da mayın patlaması sonucu şehit olan jandarma komando onbaşı Mustafa Altan'ın ailesi, oğulları için verilen tazminatla oturdukları köyün camisine minare yaptırdı. Oğullarının anısını yaptırdıkları minarede yaşatan şehit ailesi, okunan her ezanda oğullarını yanlarında hissediyor.


Iğdır'da 1 Mayıs'ta şehit olan Mustafa Altan'ın Yüreğir ilçesine bağlı Yahşiler köyünde oturan ailesi, her geçen gün acısını daha derinden hissettikleri oğulları için köydeki camiye minare yaptırdı.


Şehit annesi Latife Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun şehit olduğu günden bu yana 7 ay geçtiğini ancak acısını hala yüreğinde hissettiğini söyledi.


Oğluyla en son yüz yüze mart ayında izne geldiği dönemde görüştüğünü anlatan şehit annesi, "Çok güzel günlerimiz geçti ama ne yapalım vatan sağolsun. Bir Mustafa giderse bin Mustafa gelir. Vatan bölünmez, bölemezler. Türk milleti çok kuvvetlidir" dedi.


Oğullarının anısını yaşatmak için köylerindeki camiye minare yaptırmaya karar verdiklerini bildiren anne Altan, şunları kaydetti:


"Minare yaptırdık, o bizi çok mutlu etti. Devlet sağolsun kuzumun hakkıymış bize para verdiler. Biz de düşündük ne yapalım diye, minare yaptık teselli olduk. Daha büyüklerine layık ama gücümüz buna yetti. Minareyle teselli oluyoruz, seviyoruz, gidip ziyaret ediyoruz. Oraya çiçekler dikeceğim. Allah devletimize zeval vermesin. Biz bu acıyı yaşadık, hiçbir mehmetçik yaşamasın, hepsi benim evladım. Onlar olmazsa biz burada rahat uyuyamayız."


Minareden her ezan okunuşunda oğlunu hissettiğini belirten Altan, "Her ezan okunduğunda 'kuzum orada' diyorum. O kadar güzel bir duygu ki anlatılmaz. Her ezanda oğlumu hissediyorum, pencereleri açıyorum ezanı duymak için. İlk yapıldığında gittim duvarlarını sevdim, her taşta kuzum var. Onu kuzum yaptırdı. Onunla rahatlıyor, konuşuyoruz, seviyoruz. Böyle bir şey yaptığımız için köylümüz de memnun. Orada mevlit de okutacağım. O zaman daha da rahatlayacağım" diye konuştu.


Acısının çok büyük olduğunu vurgulayan şehit annesi Altan, "Vatan sağolsun, Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın, biz gördük kimse görmesin. Acısı çok zor, kelimeler boğazıma düğümleniyor. 105 günü vardı ama şehit oldu" dedi.


- "Minareyle teselli oluyoruz"


Şehit babası Ramazan Altan ise acılarının çok büyük olduğunu söyledi.


Köydeki caminin minaresinin olmadığını, oğlunun anısını yaşatabilmek için minare yaptırmaya karar verdiklerini aktaran Altan, "Bu minareyle teselli oluyoruz. Minareyi her gördüğümde içime bir serinlik geliyor. Köylülerden de Allah razı olsun, herkes elinden geleni yapmaya çalıştı. Minarenin yapılması oğlumun hayatta olması anlamına geliyor, ışıkları yandığında içimiz ferahlıyor. Minare ayakta durduğu sürece bizim de kalbimiz ferah olacak" ifadesini kullandı.


- Yeni ev yapılmıştı


Şehit annesi Altan, temelini şehit oğlunun attığı evin, Yüreğir Kaymakamlığı tarafından jandarma öncülüğünde hayırseverlerin desteğiyle tamamlanarak kendilerine verildiğini de hatırlatarak, "Çok mutlu olduk. Oğlum bunu çok istiyordu temelini atmıştı, planını kuzum çizmişti, oğlumun isteği oldu" dedi.


Evin bir odasını şehit oğluna ayıran, odaya oğlunun eşyalarını ve resimlerini koyan şehit annesi Altan, "Bu odayı da ona hazırladık. Yatak, dolap, televizyon oğlumun. Bu odaya girip sürekli oğlumla konuşuyor, sohbet ediyorum" diye konuştu.


AA


Geri Dön