25 / 04 / 2024

Mustafa Ataş TOKİ dairelerine teşvik için mi yazıldı?

Mustafa Ataş TOKİ dairelerine teşvik için mi yazıldı?

TOKİ'nin Tunceli Çemişgezek'te inşa ettiği konutlardan bir tane alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ı hedef alınmasına Çemişgezek'ten itiraz geldi. Milletvekilinin söz konusu daireye teşvik amacıyla yazıldığını söyledi...



TOKİ'nin Tunceli Çemişgezek'te inşa ettiği konutlardan bir tane alan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş'ı hedef alınmasına Çemişgezek'ten itiraz geldi. Milletvekilinin söz konusu daireye teşvik amacıyla yazıldığı ve 2012 yılında Tunceli'deki yerel bir gazetede bunun özellikle haberleştirilerek vatandaşlann konut almaya teşvik edildiği belirtildi. "Çemişgezek'te kentsel dönüşüm" başlıklı yerel gazete haberinde Milletvekili Ataş'ın yanısıra dönemin Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ve bazı işadamlarının aynı projede daire aldığı özellikle vurgulandı. 


Söz konusu daire alımının kamuoyundan saklanan bir olay olmadığı aksine teşvik amacıyla yapılan bir işlem olduğu ifade edildi. Çemişgezek Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri maksatlı haberlerle konunun çarpıtılmasına tepki gösterdi. 


100 KİŞİLİK TALEBİN OLUŞMASI İÇİN KATILDILAR

 Dernek binasında yapılan basın toplantısında konuşan Çemişgezek Derneği Başkanı Tekin Ergür, "TOKİ konutları için talep toplama işlemi yapılması gerekiyordu. Belirli bir adeti bulması halinde harekete geçilecekti. Belediye hoparlöründen tutun da, derneğimizin ve belediyemizin vasıtasıyla konutların alınabileceğini vatandaşlara duyurduk" dedi. 


Yeni Şafak


Geri Dön