25 / 04 / 2024

Mustafa Baygan: Arsa fiyatları haftalık veya günlük değişiyor!

Mustafa Baygan: Arsa fiyatları haftalık veya günlük değişiyor!

Paradan para kazanmanın zorlaştığı son yıllarda işadamının yeni kazanç kapısı gayrimenkul oldu. Bazı bölgelerde arsaların fiyatı al-sat nedeniyle günlük ve haftalık olarak değişmeye başladı.



Birçok sanayicinin inşaat işine girdiği Türkiye'de konut ve ofis üretmeyen işadamları ise arsa yatırımına yönlendi. İşadamının arsadan kazandığı parayı hiçbir yatırım aracından kazanamayacağını belirten Era Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, “Arsa her zaman önemli bir yatırım aracı. Ancak son dönemlerde bu yatırımda iştahın arttığını görüyo­ruz. Bazı illerde ve bölgelerde arsa ve tarla fiyatı günlük ve haftalık olarak değişiyor. Bursa buna en güzel örnek” dedi.


Birleşerek alıyorlar


Büyük çaplı arazileri toplayan işadamları zaman zaman kendi içlerinde de birleşerek arsa topluyor. Sözkonusu araziler daha sonra işin ehli ve konunun uzmanı bir temsilci tarafından günlük ve haftalık fiyatlar belirlenerek alınıp satılabiliyor. Bir işadamının arsa satın aldığı bölgeden bir başka işadamı da etkilenip belli bir büyüklükte arsa arıyor. Toplanan araziler daha sonra kendi içinde el değiştiriyor.  Ancak her el değiştirmede arsa veya tarlanın metrekare satış fiyatı biraz daha yükselmiş oluyor.


Bugün



Geri Dön