26 / 04 / 2024

Mustafa Çelik Kayseri projelerini masaya yatırdı!

Mustafa Çelik Kayseri projelerini masaya yatırdı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin projeleriyle ilgili Ankara'da Maliye ve Ulaştırma Bakanlarıyla bir görüşme yaptı. Görüşmede Kayseri projeleri masaya yatırıldı.



Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri'nin projeleriyle ilgili Ankara'da Maliye ve Ulaştırma Bakanlarıyla bir görüşme yaptı. Başkan Çelik'in yanı sıra Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri Milletvekili Mehmet Ozhaseki'nin de katılımıyla Bakanlarla saatlerce süren toplantılar yapılarak Kayseri'nin projeleri masaya yatırıldı. Yapılan toplantı ve görüşmelerde Hava ikmal Şehir Parkı, Hızlı Tren, Banliyö Hattı, Havaalanı Yeni Terminal Binası, Lojistik Köy gibi onlarca projeye destek alındı ve bazı projeler için gerekli protokollerin bir an önce yapılması kararlaştırıldı, Başkan Çelik, Ankara'da yapmış oldukları temasların Kayseri için çok verimli geçtiğini söyledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  Ankara  ziyaretinde öncelikle Maliye Bakanı Mehmet Şimşek üe bir araya geldi. Bakan Şimşek ile yapılan toplantıya, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki de katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, çok verimli geçtiğini ifade ettiği görüşmelerde Hava İkmal Şehir Parkı, Yeşilmahalle'de bulunan Havaalanı yanındaki cephaneliğin başka bir yere nakledilmesi ve NATO'ya ait akaryakıt istasyonu ile boru hatlarının taşınması gibi projeleri ele aldıklarını söyledi. 


Üçlü protokolle yapılacak olan Hava ikmal Şehir Parkı projesine Maliye Bakanı'nın özellikle Bakanlık bütçesinden para çıkmayacak olması nedeniyle büyük ügi gösterdiğini ifade eden Başkan Çelik, "Sayın Bakanımız konuyla ilgili toplantımıza katılan Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya'ya protokolün bir an önce yapılması için gerekli talimatları verdi. Dile getirdiğimiz üç konuyla ilgili de Büyükşehir olarak talep ettiğimiz her şeyi aldık" dedi. 

Maliye Bakam'nın destek verdiği projelerden biri olan Yeşilmahalle'deki cephaneliğin taşınmasının çok önemli olduğunu düe getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "Yerleşim yerleri arasında kalan cephanelik kanayan yaramızdı. Bu cephaneliğin yerleşim alanından uzak bir yere taşınması gerekiyordu. Bu konuda yaptığımız görüşmelerle Havaalanının doğusundaki bölgeye taşınması konusunda Milli Savunma Bakanlığı üe mutabakata varmıştık. Projemize Maliye Bakanlığı da destek verdi. Cephaneliği taşıdıktan sonra bu alanı Hilal Mahallesi, Yeşilmahalle, Sancaktepe ve Boztepe Mahallelerini kapsayan kentsel dönüşümde rezerv alan olarak kullanacağız" diye konuştu. 


Anayurt


Geri Dön