23 / 04 / 2024

Mustafa Dakın kimdir?

Mustafa Dakın kimdir?

İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Dakın kimdir? Mustafa Dakın, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mustafa Dakın, ne zamandan beri vergi dairesi başkanı olarak görev alıyor?



Mustafa Dakın kimdir?

Mustafa Dakın, 1972 yılında İstanbul’da doğdu. 1995 yılında  Ankara  Üniversitesi SBF Kamu Yönetiminden mezun oldu. 1997 yılında hesap uzman yardımcılığına atandı. 2007 yılında baş hesap uzmanı oldu. 2007 - 2008 yıllarında Boston Üniversitesinde finans alanında yüksek lisansını tamamladı.


2008 - 2011 yılları arasında İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığında grup müdür vekilliği yaptı. 27/11/2011 tarihi itibarıyla İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığına atandı.


Mustafa Dakın evli ve üç çocuk babasıdır.


Mustafa Dakın'ın mesajı:

"Ülkemizin kalkınması, Milletimizin daha kaliteli ve hızlı hizmetler alabilmesi için İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı yeni bir heyecanla çalışmalarına devam etmektedir.


Ekonominin kalbi olan İstanbul’un toplam vergi gelirleri içindeki payının % 44 olması; bu vergileri toplayan Başkanlığımızın önemini daha da arttırmaktadır.Bu nedenle adalet ve tarafsızlık ilkelerinden ödün vermeden vergi gelirlerimizi arttırmak ve mükelleflerimizi bilinçlendirmek en önemli amaçlarımız arasındadır.


Vergi ödevlerini düzenli olarak yerine getiren mükelleflerimizin hakkını koruma temel hedefi içerisinde kalarak, kayıtdışı ekonomiyle mücadele etmek üzere yapmış olduğumuz çalışmalar devam edecektir.


Başkanlığımız, gelişen teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanarak yenilikçi bakış açısıyla mükelleflerimizin bilgiye kolay ulaşımını gerçekleştirmek ve mükellef memnuniyetini sağlamak, bilgi toplumuna dönüşümün ilk basamağı olan e-devlet uygulamalarını artırarak şeffaf, etkin ve kaliteli hizmet sunma hedefini taşımaktadır.


Bu doğrultuda, sitemiz üzerinden İnternet Vergi Dairesine ulaşabilir, Vergi Dairesine uğramadan birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Birimler ve iletişim bölümümüzden hem telefon hem de e-mail ortamında bizimle irtibata geçebilir, güncel mevzuat bilgisine eşzamanlı olarak erişebilir ve “Sıkça Sorulan Sorular” bölümünden yararlanabilirsiniz. 


İnternet sitemiz, daha iyi hizmet verebilmek amacıyla sizlerden gelen her türlü görüş ve eleştirilerle daha da geliştirilecektir.


İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı olarak işini inanç, gayret ve büyük fedakarlıklarla yerine getiren personelimizle birlikte tüm mükelleflerimizin hizmetinde olduğumuzu belirtir, web sayfamızın verimli olabilmesi umuduyla sevgi ve saygılarımı sunarım."


15 Ekim 2014

Mustafa Dakın, 15 Ekim 2014 tarihinde Resmi gazete'de yayımlanan atama kararı ile, açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine atandı. 



Geri Dön