25 / 04 / 2024

Mustafa Demir: Sulukule’nin şu anki halinin rüyasını bile göremezdim!

 Mustafa Demir: Sulukule’nin şu anki halinin rüyasını bile göremezdim!

İstanbul 4’üncü İdare Mahkemesi’nin avan projenin iptaline ilişkin kararının 11 Haziran’da tebliğ edildiğini belirten Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, dün Sulukule’de düzenlediği basın toplantısında, kararın yanlış olduğunu savundu




Fatih Belediye Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine verilen kararın Danıştay’dan döneceğini, böylece benzer projeler için emsal olacağını öne süren Demir, konut sahiplerini belirleyecek kuranın iptal edilmediğini, 26 Haziran’da yapılacağını söyledi.


Kamulaştırıp yola devam


Demir sözlerine şöyle devam etti: 


11 Temmuz’a kadar yasal süreci başlatıp, kanuni haklarımızı kullanacağız. Yıkım gündemde yok. Sadece Sulukule’de değil, Fatih’in birçok yerinde çalışmalar devam ediyor. Ayvansaray, Fener- Balat ve Süleymaniye’de de halkla görüşmeler yaparak yıkımlar devam ediyor. Görüşme yapamadığımız yerleri de kamulaştırıp yolumuza devam ediyoruz.


Başarılı bir proje


Ülkede değişimi başlatmak ve devam ettirmenin zorluğundan yakınan Demir, “Sulukule’nin eski haline bakınca, şu anki halinin rüyasını bile görmem mümkün değildi. Proje, vatandaşlık ve şehircilik hakları açısından son derece başarılı” diye konuştu. Sulukule’de surlara yakın yapıları, surlara saygılı olarak 2 katlı yaptıklarını, surlardan uzaklaştıklarında 620 haneyi sığdırabilmek için 3- 4 kat yapmak zorunda kaldıklarını anlatan Demir, bunun “kamu yararına aykırı” telakki edildiğini belirtti.


Tapulu eylem


Sulukule’deki şantiye alanının dışında toplanan bir grup da, ellerindeki tapuyu gösterip dövizlerle protesto gösterisi yaptı, “Evlerimizi istiyoruz” diye slogan attı.



Geri Dön