20 / 04 / 2024

Mustafa Demir'den kat irtifakına köklü çözüm müjdesi

Mustafa Demir'den kat irtifakına köklü çözüm müjdesi

Bakan Demir, hazırladıkları yeni yasal düzenleme ile kat irtifakı sorununa köklü çözüm getireceklerini söyledi



Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, kat irtifakı konusunda köklü çözümler getireceklerini söyledi. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile ilgili bilgi veren Bakan Demir, "Kat mülkiyeti almak için vatandaş tapu dairesine gitmeyecek. Belediyeler vatandaşa verdikleri iskan belgesini tapu dairelerine gönderecek. Tapu daireleri de iskan belgelerine göre gidip yerinde inceleme yaparak kat mülkiyeti tapusu hazırlayacak. Vatandaşlar tapularını tapu dairelerinden gidip alabilecekler" dedi. Demir, mevcut uygulamada vatandaşların kat mülkiyeti almak için bütün ortakları bulmak zorunda olduğuna, vergi borcu bulunmadığına dair belge almasına ve vekalet alma zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekerek "Bütün bunlar ortadan kalkıyor. İskan belgesi olan tapusunu alabilecek" dedi. Bakan Demir, iskan belgesi almayan vatandaşlar için de bazı düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı hazırladıklarına dikkat çekerek, "Müteahhitlere Bayındırlık Bakanlığı tarafından belge verilecek. Her isteyen müteahhit olamayacak. Bazı kriterler getirilecek" dedi.
HÜSEYİN LİKOĞLU/Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İskanı getirene hemen tapu

Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir Bugün'e önemli açıklamalar yaptı.

Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yapılacak düzenleme ile kat mülkiyeti almak için vatandaş tapu dairesine gitmeyecek. Belediyeler vatandaşa verdikleri iskan belgesini tapu dairelerine gönderecek. Tapu daireleri de iskan belgelerine göre gidip yerinde inceleme yaparak kat mülkiyeti tapusu verecek.

Demir, mevcut uygulamada vatandaşların kat mülkiyeti almak için bütün ortakları bulmak zorunda olduğuna, vergi borcu bulunmadığına dair belge almasına ve vekalet alma zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekerek, “Bütün bunlar ortadan kalkıyor. İskan belgesi olan tapusunu alabilecek” dedi.

KAÇAK YAPI BİTECEK

 Bakan Demir, İmar Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörene tasarı hazırladıklarına kaydederek, müteahhitlere Bayındırlık Bakanlığı tarafından belge verileceğini böylece her isteyenin müteahhit olamayacağını bildirdi. Demir, “Bu tasarı çıktığı zaman kaçak yapı kavramı tarihe karışacak. Çünkü kaçak yapı yapan müteahhit, kaçak yapıya onay veren mühendis meslekten men edilecek” diye konuştu. Demir ayrıca, özellikle küçük beldelerdeki belediyelerin imar planlarının kendileri tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.
Bilal Çetin/Bugün


Geri Dön