20 / 04 / 2024

Mustafa Dündar: 5 yılda 70 bin kişilik şehir inşa ettik!

Mustafa Dündar: 5 yılda 70 bin kişilik şehir inşa ettik!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Artık kentsel dönüşümü konuşmuyor uyguluyoruz.17 bin daireye oturma izni verdik. 5 yılda 70 bin kişilik şehir inşa ettik. " dedi.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 7 yıldır yürüttüğü belediye başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalar hakkında düzenlendiği basın toplantısında, "7 yılda 528 bin metrekare alan kamulaştırdık. Bunlara 326 milyon TL kaynak kullandık" diye konuştu. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 7 yıllık icraatlarını değerlendirdiği basın toplantısında, yapılan doğru işlerle Osmangazi'nin cazibe merkezi olduğunu söyledi. Sukaypark tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Dündar, "Şehir değişirse hayat değişir. Yakaladığımız bu ivme bundan sonraki süreçte daha da hızlı yükselecek. Bir gün herkes Osmangazi'de yaşamak isteyecek" dedi ve belediyenin faaliyetlerini şöyle aktardı: 


"11 MİLYON TL KAYNAK HARCANDI" 

"Dünyanın neresine giderseniz gidin, şehirlerde ilk gözlenen şey temizliktir. Bizler de Osmangazi'de temizlik işine çok büyük önem veriyoruz. 2009-2015 yıllan arasında 1 milyon 670 bin ton atık topladık. Temiz bir Osmangazi için 1007 personel, 162 araç ile günde 11 bin kilometre yol kat ediyoruz. Aynca, temizlik ve çevre bilinci oluşturmak için 7 yıl içinde 470 okulda 107 bin öğrenci ile çeşitli projeler geliştirdik. 7 yılda 416 bin ton asfalt döküp, 66 bin metre imar yoluyla 73 çıkmaz sokağı açtık. 193 yeni park ve 346 bin metrekare yeşil alanı Osmangazi'ye kazandırdık. 27 meydanla da ilçemiz nefes aldı. Tüm bu çalışmalar için yaklaşık 11 milyon TL kaynak kullandık. 


KÜLTÜR VE EĞİTİM ÇALIŞMALARI 

Kente değer katacak en ciddi yatırımlarımızdan biri olan Panorama 1326 Bursa'nın betonarme kısmı bitti, çelik kısımları çalışılıyor. Uluslararası Murad Hüdavendigar İmam Hatip Lisesi'nin inşaat çalışmaları tamamlandı. Önümüzdeki dönem eğitim öğretime başlayacak. Bu okulumuz, yüzünü Türkiye'ye dönen dünya insanlarına kucak açan bir okul olacak. Bir diğer yatırımımız olan Mehmet Akif mahallemizde inşaatı tamamlanan 24 derslikli Osmangazi Belediyesi İlköğretim Okulu önümüzdeki dönem eğitime açılacak. 


"İLKLERİ KAZANDIRIYORUZ" 

Spora ve sporcuya yönelik ciddi yatırımlar yapıyoruz. Türkiye'nin en büyük ve en modern atletizm salonunun temelini attık. Türkiye'yi yurtdışında temsil eden sporcular yetiştirmek amaçladığımız bu tesisleri önümüzdeki yıl 19 Mayıs'ta açmayı hedefliyoruz. Osmangazi Belediyespor bünyesinde 1 Olimpiyat, 3 dünya, 8 Avrupa, 73 Balkan, 417 Türkiye olmak üzere 502 şampiyon sporcumuz var. Aynca, Somuncu Baba Fırını ve Evi restorasyonu, inanç turizmi adına ciddi bir yatırım. Köprüler, üst geçitler yaptık. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi, Bursa için çok ciddi bir ulaşım yatırımını tamamlayarak hizmete açtık. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ 

7 yılda 528 bin metrekare alan kamulaştırdık. Bunlara 326 milyon TL kaynak kullandık. Kamulaştırmada, kentsel dönüşüm için ciddi kaynak kullanıyoruz. Kent meydanı için bugüne kadar 46 milyon TL ödedik. Soğanlı Kentsel Dönüşüm için 62 milyon lira kamulaştırma ücreti ödedik. Bunların tamamı şehre değer katan çalışmalar. Artık kentsel dönüşümü konuşmuyor uyguluyoruz. Yunuseli, Bursa'nın en modern yeri. 17 bin daireye oturma izni verdik. 5 yılda 70 bin kişilik şehir inşa ettik. Demirtaş'ta 2009'da 16 bin olan nüfus bugün 60 bine ulaştı. Soğanlı ve Demirkapı, bakanlıkla ortak gerçekleştirdiğimiz iki proje. Soğanlı bölgesi, hızlı yapılaşmanın ve eskimiş bölgenin, ova bölgesinde kalan bir noktada örnek bir dönüşüm. Hisar Arkeopark, surların içindeki hisarın ayn bir çalışması. Eski şehir dediğimiz, eski Bursa'nın yaşanacağı ve kendi orijinal dokusuna uygun yenileneceği, 5 farklı cadde üzerinde yapacağımız çalışmayla, tarih şehri kimliğinin ayağa kalkacağı kentsel yenileme çalışması." 


Capital Bursa


Geri Dön