19 / 04 / 2024

Mustafa Dündar: Bursa'da dönüşüm Osmangazi'de başlamalı!

Mustafa Dündar: Bursa'da dönüşüm Osmangazi'de başlamalı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldiği görüşmede Bursa'da kentsel dönüşüm sürecinin Osmangazi'de başlaması gerektiğini belirtti...




Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi. Ördekli Kültür Merkezi'nde gerçekleşen görüşmede Osmangazi ve Bursa'nın en önemli sorunlarından birinin çarpık yapılaşma olduğunu söyleyen Bursa Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Başkanı Bayram Okumuş "Amacımız dönüşüm sürecinde yenileme ve transfer aşamalarının belirlenmesi, riskli yapıların tespiti, dönüşüm uygulamalarında hak sahipleri ile uzlaşmanın sağlanması" diye konuştu. Yeni bir müdürlük olduklarını belirten Okumuş. Başkan Dündar'ın bilgi ve birikimlerinden faydalanmak istediklerini söyledi.



Önce zihinsel dönüşüm


Kentsel dönüşüm konusundaki görüşlerini açıklayan Başkan Dündar, şöyle konuştu: "Eski bir şehri yıkıp yeniden yapmak kolay değil; ancak şehirlerin yenilenmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm ile şehir merkezi yayalaştırılmalı. Şehir hayatında insanların nefes alacağı yerler yapılmalı. Biz Osmangazi'yi mahalle mahalle değil bir bütün olarak ele alacağız.  Bu süreci halkımızla doğru bir şekilde yürütmek istiyoruz, insanlarımızın aklında soru işareti kalmaması gerekiyor" dedi.Eğer Bursa'da kentsel dönüşüm olacaksa bu sürecin kesinlikle Osmangazi'de başlaması gerektiğini vurgulayan Dündar "Kentsel dönüşüm ancak bu şekilde başarıya ulaşır" diye konuştu. 




Bursa Kent 

 



Geri Dön