24 / 04 / 2024

Mustafa Dündar: Bursa'nın geleceğine yatırım yapıyoruz!

 Mustafa Dündar: Bursa'nın geleceğine yatırım yapıyoruz!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, ilçenin gününü kurtarmaya değil, 30 yıllık geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Dündar, görevdeki 6. yılında hayata geçirdiği projeleri Soğanlı Kültür Merkezi'nde düzenlediği toplantıda anlattı.



Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, görevdeki 6. yılında hayata geçirdiği projeleri Soğanlı Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında anlattı. 


Osmangazi'de ilk dönem belirledikleri 5 otopark hedefini 10'a, 3 Yaşam Merkezi ve pazar alanı hedefini 7'ye çıkardıklarını söyleyen Dündar, şunları dile getirdi: "Sahip olduğumuz tarihi mirası tek tek ayağa kaldırdık. Yaptığımız restorasyonlar ile çarşılarımız yenilendi, yeniden cazibe merkezi oldu. İnşa ettiğimiz kültür merkezleri ile üreten, düşünen, çalışan Osmangazi'nin temellerini attık. Ulaşım sorunu olmayan, yolları güzel, caddeleri geniş, sokakları aydınlık bir Osmangazi için, 5 yılda 58 kilometre imar yolu, açtık. 72 çıkmaz sokağı çıkar hale getirdik. 

7'den 77'ye herkes spor yapabilsin diye Osmangazi'ye 16 yeni spor tesisi yaptık. Bu tesislerimizde yetişen 485 şampiyon sporcumuz ile Türkiye'nin gururu Bursa'nm yıldızı olduk." 


SOĞANLI NIN TEMELİ ATILIYOR... 


Panorama Bursa 1326 projesinin Kamberler Parkı'nda yapılacağını belirten Dündar, kentsel döşünüm konusunda ise şunları dile getirdi: "Öncelikli olarak çalıştığımız Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Demirkapı Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi, sadece Osmangazi'ye değil, Bursa'ya da vizyon kazandıracak ve yürütülecek birçok kentsel dönüşüm planının lokomotifi olacak önemli çalışmalardır. Bölgeye bin 555 daire ve 175 dükkân yapılacak. Bursa'nm özgün mimarisini sergileyeceğiz. Mayıs ayı içinde temelini atıyoruz. 42 hektar alanda çalışmalar devam ediyor. Biz ilçemizin gününü kurtarmaya değil, 30 yıllık geleceğine yatırım yapıyoruz." Dündar, Osmangazi'de, geçtiğimiz dönem 1166 proje hayata geçirdiklerini, bu yıl hedeflerinin 2 binlere ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi. 

Osmangazi Belediye Başkam Mustafa Dündar, görevde bulunduğu 6 yıllık sürede yaptıklarını ve üeriki süreçte yapacaklarım anlattı. 


Büyükşehir'de komisyonlar tamam


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin nisan ayı oturumunda Encümen ve İhtisas Komisyonları'nın üyelerinin seçimi yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç başkanlığında gerçekleşen oturumda yapılan seçimlerde; Encümen üyeleri değişmezken, ihüsas komisyonlarında değişiklikler oldu. 


Oturumda ayrıca, Bursa 2. İdare Mahkemesi'nin Stadyum Meydanı Projesi içinde kalan Atatürk Lisesi'nin yıkılmasına yönelik verdiği yürütmeyi durdurmanın, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 3 Aralık 2013 tarihinde aldığı kararla ilgili olduğu ve bu karann yürürlükte olmadığı gerekçesiyle İmar Komisyonu tarafından bir işlem yapılmasına gerek olmadığı yönündeki kararı oyçokluğu ile kabul edildi. Karara CHP ve DP grupları ret oyu verdi. Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Atilla Ödünç, mahkemenin bu kararının, Büyükşehir'in 2013 yılında aldığı kararla ilgili olduğunu hatırlatarak, bu kararın şu an yürürlükte olmadığını, o bölgeyle ilgili 20 Nisan 2014 tarihinde yeni bir karar aldıklarını söyledi. Bu nedenle mahkeme kararının kadük olduğunu ileri süren Ödünç, bu kararın yeni kararı kapsamadığı için mahkeme kararıyla ilgili herhangi bir işlem yapmaya gerek olmadığını kaydetti. 


ŞEHİR İÇİ TELEFERİK İÇİN İLK ADIM... 


Mecliste, şehir içine yapılması planlanan teleferik hattı ile ilgili de önemli bir adım atıldı. Kültürpark Hafif Raylı Sistem İstasyonu ile KuştepeYiğitali arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan Teleferik Hattı avan projelerine yönelik 1/25000-1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan değişiklikleri ile 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklikleri oybirliği ile kabul edildi. 


Olay Bursa


Geri Dön