26 / 04 / 2024

Mustafa Dündar:Türkiye'de kentsel dönüşümü özel sektör yapmalı!

Mustafa Dündar:Türkiye'de kentsel dönüşümü özel sektör yapmalı!

'Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'ne katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar açıklamalada bulundu. Dündar, "Türkiye'de kentsel dönüşüm devlet değil, özel sektör eliyle gerçekleştirilmeli" dedi.



"Kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda, geçtiğimiz yıllarda  TOKİ  çok modaydı. Ancak kentsel dönüşüm uygulamaları artık özel sektör eliyle gerçekleşmeli. Kamunun, yerel yönetimler olarak bizlerin, özel sektörün önünü açacak çalışmaları gerçekleştirmesi gerekiyor" dedi. Osmangazi'nin 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşüm uygulama alanı belirlediklerini kaydeden Dündar, "Soğanlı Kentsel Dönüşüm projemizde ihale sürecini tamamladık. Özel sektör eliyle gerçekleştirilecek bu projemizde çalışmalar başladı" açıklamasında bulundu. 


'EKONOMİ CANLANDIRILMALI' 

Zirvedeki bir diğer konuşmacı olan Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali, kentsel dönüşümde başarılı olan şehirleri inceleyerek bir master plan hayata geçirdiklerini söyledi. Başkan Edebali, "İlçemizde daha önce riskli alan ilan edilen Arabayatağı, Yavuzselim, Ulus, Mevlana, Çınarönü ve Hacivat mahallerimiz var. Bu mahallelerde master planı yapınca orada uygulayacağımız projelerdeki sosyal ve ekonomik boyutu dikkate alarak hareket edeceğiz. Mesela Değirmenönü mahallemizde 30 bin insan yaşıyor; ancak sadece 150 tane işyeri var. 30 bin insanın yaşadığı bir alanda siz ekonomiyi canlandıracak, sosyal yaşamı teşvik edecek bir mekânsal anlayış yapmazsanız o mahallelerinin ayakta durması imkansız" şeklinde konuştu.

 

'EMSAL DEĞİL UYGUNLUK ÖNEMLİ' 

Belediyelerin asıl işinin şehre vizyon kazandıracak projeler geliştirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Dündar, "Yapılan yasal düzenlemelerden sonra belediyelerin eli biraz daha güçlendi. Artık proje geliştirirken emsale bakmamak lazım. Biz, Soğanlı'da mevcut emsali bile uygulamadık. Bölge için en uygun olan neyse, onu gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. 


Bursa Hakimiyet


Geri Dön