27 / 04 / 2024

Mustafa Ender Coşgunçay kimdir?

Mustafa Ender Coşgunçay kimdir?

Mimar Mustafa Ender Coşgunçay kimdir? Mimar Mustafa Ender Coşgunçay, bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? Mimar Mustafa Ender Coşgunçay, bugün hangi mimarlık ofisinde çalışmalarına devam ediyor?



Mustafa Ender Coşgunçay kimdir?

Mustafa Ender Coşgunçay, 1963 yılında Tokat Zile'de doğdu. 1981 yılında Turhal Endüstri Meslek Lisesi'ni birincilikle bitirdi. 1985 yılında Yıldız Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu.


1985-1986 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü inşaatında saha mühendisi olarak görev aldı.


1986-1988 yılları arasında Uran Holding bünyesinde çalıştı. Bu dönem içerisinde mimari perspektif ve sunum paftaları ağorlıklı olmak üzere Maslak Prestige Otel, Fenerbahçe Yat Limanı Düzenlemesi, Kalamış Sahil Düzenlemesi, Beşiktaş-Samatya arası Ana Arter Düzenlemesi, Üsküdar-Beykoz Arter ve Sahil düzenlemesi gibi farklı projelerde çalıştı.


1988-1999 yılları arasında merkezi Bakırköy'de olan ağırlıklı çalışma konusu mağaza ve süpermarket düzenleme olan Taer İnşaat'ta proje mimarı olarak görev aldı. Yine aynı dönemde Aksaray'da 3 yıldızlı bir otelin inşaat kontrollüğünü yürüttü.


1990 yılında ortak olarak ilk serbest büro çalışmalarına başladı.


1992 yılında Çivi İnşaat Ltd. Şti. Olarak şirketleşti. Bu dönem içerisinde Nasrettin Hoca Tatil Köyü-Anamur, Yataş Genel Müdürlük Binası-Yakacık, Deniz Harp Oyunları Binası İç Mekan Düzenlemesi-Gölcük, Can Yapı Kooperatifi Konutları-Turhal gibi projelerin yanısıra Beşçeşmeler Parkı Düzenlemesi-Maltepe, Muhtarlık Binası Önü Düzenlemesi Altıntepe, Öğrenci Parkı Düzenlemesi-Pendik, Yazarların Evi Mülkiyeliler Birliği Lokanta Bar Düzenlemesi Kuruçeşme, Füsun Kahveci Sergi Salonu İç Mekan Düzenlemesi-Maltepe projelerinin uygulama ve imalatını gerçekleştirdi.


1999 yılında bu çalışmalara paralel olarak Mimari Perspektif çalışmalarını daha profesyonel düzeyde sürdürmek için Çatı Proje İnşaat bürosunu kurdu. Bu büro ile çeşitli restorasyon projeleri, iş merkezleri, yazlık konut projelerinin yanısıra çeşitli prestij projelerinin perspektif ve tanıtım paftalarını hazırladı. 25 yıllık faal meslek hayatı süresince pek çok kuruluş ve mimarla ortak çalışmalar yürütüp yaklaşık 1500 adet profesyonel perspektif ve sunum paftası hazırladı. 2000 yılından sonra mimar Bodrum ağırlıklı olmak üzere yazlık konut ve tatil köyleri projeleri üretmeye başladı. Bu dönemde Bodrum'un en prestijli projelerinden olan Bargılıum Projesi, Papatya Evleri Yalıkavak, Akbük Evleri, Secret Garden Evleri, Melisa Evleri, Konacık Evleri, Mavi Yeşil Evleri, Narcisus Evleri, Cupresus Evleri, Karya Evleri, Bluewater Evleri, Engin Dalyancı Evi, Kamil Bostancı Evi gibi projelerin yanısıra Limon Evleri Bitez ve Zeytinlik Evleri Yalıkavak projelerinin müteahhitliğini de yürüterek inşaat üretimine başladı.


Mimar halen Bodrum ve Safranbolu şubeleriyle mimarlık hizmetlerinin yanısıra İstanbul Kavacık'ta ortak olarak yürüttüğü ofis/atelyede prekast cephe sistemleri üretmektedir.


Mimar Mustafa Ender Coşgunçay projeleri..

Reyhani Kasrı Otel (Demir Butik Otel) (2010)

Blue Water Evleri (2009)

Poletto Ayakkabı (2007)

Limon Evleri (2006)

Mardin Can Butik Oteli

Costanta Residence




Geri Dön