29 / 03 / 2024

Mustafa Farsakoğlu kimdir?

Mustafa Farsakoğlu kimdir?

Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu kimdir? Mustafa Farsakoğlu, ne zamandan beri Adalar Belediye Başkanı olarak görev alıyor? İşte Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu'nun biyografisi...



Mustafa Farsakoğlu kimdir?

Mustafa Farsakoğlu, 1955 yılı Osmaniye doğumlu. Dr. Farsakoğlu, ilk ve ortaokulu Osmaniye’de, liseyi İstanbul Pertevniyal Lisesi’nde tamamladı. 1977 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1978 yılında çalışma hayatına başladı. 


Sırasıyla; Adıyaman Valiliği’nde Kaymakam Adaylığı (1978), Tunceli-Nazımiye, Trabzon-Arsin, Elazığ-Sivrice’de Kaymakam Vekilliği, Malatya-Akçadağ, Konya-Cihanbeyli, Bingöl-Kiğı, Tekirdağ-Muratlı ve İstanbul Adalar’da Kaymakamlık, Elazığ, Muğla ve Yalova’da Vali Yardımcılığı yaptı. Vatani görevini; 1981-1983 yıllarında Eğridir Dağ Komando Okulu’nda, Tunceli ve Elazığ’da Jandarma Komando Asteğmen olarak tamamladı. (1991-1992) Yabancı dil eğitimi ve mesleki araştırmalar yapmak üzere gittiği ABD’de 1 yıl kaldı. 


1996-2001 yıllarında, İstanbul Adalar Kaymakamlığı’nın ardından Yalova Vali Yardımcısı olarak atanan Dr. Mustafa Farsakoğlu 2006 yılında emekli oldu. 


Emekli olduktan sonra; Yeditepe Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı olarak çalışma hayatına devam eden Dr. Mustafa Farsakoğlu, 1995 yılında İstanbul Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Anabilim dalında yüksek lisans yaptı. 2003 yılında aynı Anabilim dalında doktorasını tamamladı. Yeditepe Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ve Ahmet Yesevi Uluslar arası Türk- Kazak Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalıştı.


Dr. Mustafa Farsakoğlu; Kamu Yönetimi, Kriz ve Afet Yönetimi, Liderlik ve Çatışma Yönetimi, Anayasa ve İdare Hukuku, Yerel Yönetimler, e-Devlet Uygulaması, Demokrasi ve İnsan Hakları ve İnsan Kaynakları Yönetimi alanlarında lisans ve lisansüstü programlarda dersler, konferanslar, seminerler ve hizmet içi eğitimler verdi. 


Gerek kamu yönetimi alanındaki deneyimleri gerekse eğitimci kimliği ile ülkesine hizmet eden Dr. Mustafa Farsakoğlu; Adalar Belediye Başkanı olarak, Adalar’da birçoğu ilk olan çok sayıda projeye imza attı. Vizyonunu Adalar’ın var olan kaynaklarını korumak ve bunlara yenilerini eklemek yolunda belirleyen Dr. Farsakoğlu; “kültürel koruma” ve “çevresel koruma” konularına özel önem vermektedir. 



Dr.Mustafa Farsakoğlu: Yassıada imara açılmamalı!
Mustafa Farsakoğlu: Projeler Yassıada'yı tahrip edecektir!



Geri Dön