24 / 04 / 2024

Mustafa Güler, Kütahya Tavşanlı'daki projeleri anlattı!

Mustafa Güler, Kütahya Tavşanlı'daki projeleri anlattı!

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2016 yılı bütçelerinin 70 milyon TL olduğunu söyleyerek, “Belediyemiz, gelir gider dengesi bakımından Türkiye’nin sayılı belediyeleri arasındaki yerini almıştır” dedi.



Başkan Güler, 2015 yılında hayata geçirilen ve ihalesi tamamlanan büyük projeler ile 2016’da yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 2015 yılının dolu dolu geçtiğini ve adeta proje yılı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2016 yılının da hizmet bakımından yoğun bir yıl olacağını söyledi. Güler, yapılacak projelerle ilgili şunları söyledi;


ADA MESİRELİĞİ

"Yeni yatırımlarla Tavşanlı’nın gözbebeği haline getirilmesi amaçlanan Ada Mesireliği’nde kamulaştırma çalışmaları da devam ediyor. Yeşil alan ve Adronos Çayı üzerindeki iyileştirme çalışmalarının yanında yeni yaşam merkezlerinin oluşturulacağı Ada Mesireliği 2016 yılında da Belediye’mizin gündeminde olacak. Hedefimiz Ada Mesireliği alanını 500 dönüme çıkarmak. Ayrıca içerisinde buz pateni pistinin de bulunacağı Adronos Yaşam Merkezi inşaatı da bu yıl içerisinde başlıyor."


İÇME SUYU PROJESİ

25 Aralık 2015 tarihinde ihalesi yapılan ve 54,5 milyon TL’lik bütçesiyle Türkiye’ye örnek bir proje olarak gösterilen kaynağından içme suyu projesiyle ilgili çalışmalar da 2016 yılında başlıyor. Başkan Güler, 20 kilometrelik isale hattı çalışmalarının 2017 yılının ikinci yarısında tamamlanarak Tavşanlı’nın memba suyuna kavuşacağını söyledi.


ATIK SU ARITMA TESİSİ

Atık Su Arıtma Tesisi çalışmalarının başladığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, “2017 yılının Nisan-Haziran ayları arasında bu tesis tamamlanarak belediyemize teslim edilecek. 21 milyon 250 bin TL’lik bu yapı, tamamlandığında bölgemizin en büyük ileri derece biyolojik su arıtma tesisi olacak. Ayrıca Tavşanlı artık Susurluk Havzasını kirletmeyen bir ilçe olarak ön plana çıkacak” dedi.


HAYVAN BARINAĞI

Sokak hayvanlarının sağlıklı ortamlarda barındırılması amacıyla Çukurköy Şaban Dede Mevkiinde 12 dönümlük arazi üzerinde yapımı devam eden Hayvan Barınağı’nın bu yıl içerisinde hizmete sunulması planlanıyor. Hayvan barınağı tamamlandığında bölgenin en geniş kapasiteli hayvan barınağı olacak. Tesis için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan destek alındı.


BEDESTEN İNŞAATI BU YIL BAŞLIYOR

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, vizyon projeler arasında bulunan Bedesten için ilk kazmanın 2016 yılı içerisinde vurulacağını kaydetti. 12 mülkiyet sahibiyle anlaşma aşamasında gelindiğini belirten Başkan Güler, “En kısa zamanda proje ile ilgili ihaleye çıkacağız” dedi.


YENİ  TOKİ  KONUTLARI YAPILACAK

Dağçeşme Mahallesi’nde 2+1 toplam 118 konutun yapımı için ihale aşamasının tamamlandığını hatırlatan Başkan Mustafa Güler, “2016 yılında Dağçeşme’deki bu 118 konut sayısını arttırmak ve Ömerbey Mahallesi’ne 1000 konut yapılması için başlattığımızı çalışmaları olgunlaştıracağız” diye konuştu. Dağçeşme Mahallesi’ndeki konutların temeli bu yıl içerisinde atılıyor.


DÜĞÜN SALONLARI

Her mahalleye düğün salonu kazandırmayı hedefleyen Tavşanlı Belediyesi 2016 yılında Moymul, Yıldırım Beyazıt ve Subaşı mahallelerine toplam 3 adet 600’er kişilik düğün salonları yapacak. Başkan Güler, ihale usulü ile yapılacak olan düğün salonlarının şimdiden mahalle sakinlerine hayırlı olmasını temenni etti.


GÖBEL’DEKİ YENİ YATIRIMLAR

Göbel Termal Tesisleri’nde sürekli yatırımların arttığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Güler, 2015 yılında havuz, sauna ve Türk hamamından oluşan yeni bir tesis kazandırdıklarını söyledi. Güler, “Bireysel yatırıma tamamen kapalı olan Göbel’de, Belediye kanalıyla yeni yatırımların yapılabilmesi için Kurt Dede Mevkii’nden TV vericilerinin bulunduğu bölgenin tamamının kamulaştırma çalışmaları bitirilecek” ifadelerini kullandı.


GÖBEL’E UYGULAMA OTELİ

Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğine giderek, Göbel Termal Tesisleri’ne ihtiyacı karşılayacak üst seviyede kaliteli bir uygulama oteli kazandıracak. 95 öğrencisiyle bu yıl eğitim vermeye başlayan 4 yıllık Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu’nun öğrencileri bu otelde eğitim alacak. Ayrıca tesislere gelen misafirlere üst seviyede hizmet verecek.


ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Tavşanlı’da sanayi yatırımlarının son yıllarda ivme kazandığına işaret eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Büyük firmaları ilçemize getirerek işgücü konusunda önemli adımlar attık. Arıca 2. Etap OSB’nin de hizmete alınması için ilgili Bakanlıklara talepte bulunduk. Hatta bu çalışmalarımız esnasında arazinin yüzde 60’ını yatırımcılara tahsis ettik. Örenköy mücavir alanını da bu araziye eklemek için çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.


YEŞİL ALANLAR

Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçedeki yeşil alanın 700 bin metrekareye çıkardıklarını söyleyerek, “2015 yılında 22 yeni park yaptık. Yeni yılda mevcut parklarda iyileştirmeler yapacağız. 2016 yılında devlet yatırımları da devam edecek. Göbel Termal Tesisleri ve Şaban Dede’de Orman Genel Müdürlüğü ile yürüttüğümüz çalışmalarımız var. A tipi piknik alanlarının yapılmasını istiyoruz. Bu tür projeler sayesinde bungalov evleriyle vatandaşlarımıza farklı hizmetler sunmayı planlıyoruz” dedi.


CAMİ TUVALETLERİNİN MODERNİZE EDİLMESİ

İlçe merkezinde ihtiyaca göre cami tuvaletlerini modernleştiren Tavşanlı Belediyesi, 30 caminin tuvalet ve abdesthanelerini yeniledi. Başkan Mustafa Güler 2016 yılında 12 caminin daha tuvalet ve abdesthanesinin yenileneceğini söyledi.


ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Göreve geldiği günden itibaren şehrin altyapısına büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan Güler, “İlçemizin altyapısını tamamen değiştiriyoruz. Bu yıl şehir merkezinde Beyköy ve Dedeler hariç alt yapı çalışmalarının tamamını bitirmek istiyoruz. 2015 yılındaki çalışmalarımıza ek olarak Yeni Mahalle, Bağlık, Ulu Camii, Çırçırçeşme, Karakova ve Ömerbey mahallelerinde yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hatları yenilenecek” diye konuştu.


İMAR PLANLARI

Tavşanlı’nın tamamında imar planının güncelleneceğini söyleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, “İller Bankasına yetki verdik. Tavşanlı’nın imar revizyonuyla ilgili yetki devrinde bulunduk. Önce Çukurköy, ardından Dedeler ve Beyköy’ün ilçemize mahalle olarak katılmasından sonra kapsamlı bir revize planı gerekiyordu. Bu çalışma 2016 yılında gerçekleştirilmiş olacak” şeklinde konuştu.


MEVLEVİHANE

Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Manevi değerlere de büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede ilçemize Mevlevihane kazandırmak için kolları sıvadık. Konya ile sürekli iletişim halindeyiz. Mevlevihane’nin inşaatına en kısa sürede başlamayı hedefliyoruz” dedi.


SOSYAL KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

Tavşanlı Belediyesi’nin vatandaş odaklı hizmetleri içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklerin de önemli bir yer kapladığını söyleyen Başkan Güler, “Yıl içerisinde sürekli etkinlikler düzenleyerek sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımızın taleplerini karşılıyoruz. Şubat ayında 5 kaliteli program düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıl ertelemek zorunda kaldığımız 1.Tavşanlı Yağlı Güreşleri’ni Mayıs ayında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 3 Eylül ve Şaban Dede etkinliklerini de terör olayları nedeniyle iptal etmiştik. İnşallah bu sene terör sona erer ve bu etkinliklerimizi gerçekleştiririz” ifadelerini kullandı.

Tavşanlı’nın son 6 yıldır daha önce hiç olmadığı kadar birlik ve beraberlik içerisinde uyum yakaladığını belirten Belediye Başkanı Mustafa Güler, “Belediyemizin proje ve yatırımlarının yanında devlet yatırımlarının da hayata geçmesinde bu birlik ve beraberliğin önemi büyüktür. Dileğim bu uyumun hiç bozulmadan devam etmesidir. Çok mutluyum ki, özverili ve fedakarca çalışan milletvekilimiz ve kaymakamımız var. Tavşanlı’yı hep birlikte daha iyi yerlere taşımak için gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın da bu çalışmaları yakından takibi bizleri daha çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.


Yeni Kütahya


Geri Dön