26 / 04 / 2024

Mustafa İpekçi'nin ölümünün ardından miras kavgası sürüyor!

Mustafa İpekçi'nin ölümünün ardından miras kavgası sürüyor!

Mustafa İpekçi'nin resmi ve dini nikahlı eşleri ile 12 çocuğu arasında miras kavgası sürüyor. Resmi eş Nadire İpekçi, kocasının ikinci eşinin mal ve para kaçırdığı iddiasıyla dava açtı



Yaklaşık 1 milyar liralık serveti olduğu sanılan tekstil devi İpsan Tekstil'in sahibi işadamı Mustafa İpekçi'nin vefatının ardından, resmi nikahlı eşi ve 9 çocuğu ile ikinci eşi ve 3 çocuğu arasında miras kavgası çıktı. Resmi nikahlı 82 yaşındaki eş Nadire İpekçi, bankalardan çekildiği öne sürülen 126 milyon liranın terekeye iadesi için dava açtı. Mustafa İpekçi, ticaret hayatına 1953'te İstanbul Fatih'te açtığı küçük bir çorap imalatıyla başladı. Sultanhamam'da Türkiye'de henüz bulunmayan ve yeni yeni kadın çorapları imalatıyla toptan ticaret ve pazarlamasını yapan Mustafa İpekçi, 1944'te Nadire İpekçi'yle evlendi. İpekçi'nin severek evlendiği Nadire Hanım'dan 9 çocuğu oldu. Özellikle kadın çorap sektöründe hızla büyüyen Mustafa İpekçi, 25 Eylül 1967'de Bursa'nın ilk fabrikalarından 30 bin metrekare alan üzerine kurulu, İpsan Naylon İplik çorap Sanayi şirketini kurdu. Mustafa İpekçi, 1977'de bir bankada çalışan Aysel Kıran'la tanıştı. Havale, çek gibi işlemler için sürekli bankayı ziyaret eden İpekçi, Aysel Kıran'la gönül ilişkisine girdi. İpekçi, 1 Haziran 1977'de Kıran'la da dini nikah kıydı ve ikinci eşine de bir ev kiraladı. İpekçi'nin ikinci eşinden de 3 çocuğu oldu. Kocasıyla arasında 18 yaş fark olan Aysel Kıran, çocuklarını nüfusa kaydettirmek için mahkemeye başvurdu. Aysel hanım, çocuklarının yanı sıra kendi soyadını da 'İpekçi' olarak değiştirdi. Aysel İpekçi'yle birlikte yaşayan Mustafa İpekçi, 1982'den sonra resmi nikahlı eşi Nadire İpekçi'nin yanına döndü.

YÜZDE 25'İNİ BAĞIşžLADI

Okuma yazma bilmeyen ve imzasını parmak basarak atan Nadire İpekçi, kocası hayattayken işlerine hiç karışmadı. Mustafa İpekçi ise eşi Nadire İpekçi ile çocuklarının haberi olmadan, onların adına çeşitli bankalarda hesap açtı. Hatta 1990'lı yıllarda Nadire İpekçi ve çocukları adına hisseler aldı, imza alarak işlemler yaptı. Boş kağıtlara atılan bu imzaların nerelerde kullanıldığının bilinmediğini belirten Nadire İpekçi'nin avukatı Rıdvan Ayaz, 'Müvekkilem tüm bu işlemleri, kocasının vefatından sonra öğrenmiştir. Muris Mustafa İpekçi'nin niye böyle yaptığı anlaşılamamıştır' dedi. Mustafa İpekçi'nin 1978'de bir vasiyetname düzenlediğini Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açılan dava dilekçesinde anlatan avukat Rıdvan Ayaz, vasiyetnamenin çayeli Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından açıldığını ve mirasının yüzde 25'ini bir okul talebelerine yardım vakfına vasiyet edildiğini öğrendiklerini ifade etti. 12 Mayıs 2007'de vefat eden Mustafa İpekçi'nin geriye kalan iki apartman ve bir dükkanını da Nadire İpekçi ile 9 çocuğu, Aysel İpekçi ve 3 çocuğu arasında paylaştırdığını belirten avukat Rıdvan Ayaz, şunları söyledi: 'Aysel İpekçi, murisin yasal mirasçısı değildir. 3 çocuğu yasal mirasçısıdır. Ancak gayrimenkullerden birisi, Aysel İpekçi adına da tapuda kayıt edilmiştir. Aysel İpekçi, bu gayrimenkulleri kendini zenginmiş gibi göstererek kazandığını söylemiş ve 'tüm mallar benim' demiştir. Halbuki kendisi zengin değildir. Bu mallar, muris tarafından kendisine ve çocuklarına verilmiştir.' Nadire İpekçi'nin avukatı, dava açıldıktan sonra Aysel İpekçi ile çocuklarının pek çok malı ve murisin banka hesaplarını kaçırmak için gizlediğini de öne sürerek Aysel İpekçi ve çocuklarının banka hesaplarının dondurulmasını istedi.
Sabah/Ali OKTAY

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

çoraptan çıkan miras kavgası

çorap milyoneri Mustafa İpekçi'nin resmi ve dini nikahlı eşleri ile toplam 12 çocuğu arasında miras kavgası başladı. Resmi nikahlı eş, kumasının para kaçırdığı iddiasıyla dava açtı

Kadın çorap sektörünün devi, İpsan Tekstil'in sahibi Mustafa İpekçi'nin ailesi, miras kavgasına tutuştu. Yaklaşık 1 milyar liralık serveti olduğu sanılan İpekçi, 1944'te Nadire İpekçi'yle evlendi ve 9 çocuğu oldu. 1977'de de Aysel Kıran'a dini nikah kıydı ve bu ilişkiden 3 çocuğu oldu. Bu sırada Aysel Kıran, soyadını 'İpekçi' olarak değiştirdi. Mustafa İpekçi, 2007'de vefat edince de mal varlığı, 2 eşi ve 12 çocuğu arasında paylaştırıldı. Fakat Nadire İpekçi ve 9 çocuğu, Aysel İpekçi'nin resmi miraşçı olmadığını belirterek çocuklarıyla birlikte pek çok malı kaçırdığını öne sürdü. Anne ve çocukları, Aysel İpekçi ve çocuklarının banka hesaplarının dondurulması istemiyle dava açtı.
Takvim


Geri Dön