19 / 04 / 2024

Mustafa Kara: Çamlıca Cami, İstanbul'un simgesi olacak!

 Mustafa Kara: Çamlıca Cami, İstanbul'un simgesi olacak!

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çamlıca Cami hakkında yaptığı açıklamalarını destekler nitelikte konuştu. Çamlıca cami'nin İstanbul'un yeni simgesi olacağını belirten Kara yeşil alanlara da zarar verilmeyeceğini ile




Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükçamlıca'ya cami yapılacağını açıklamasının üzerinden projeyi anlattı. Belediye Başkanı Kara şu şekilde konuştu:


Bu yeni cami İstanbul'un pek çok noktasından rahatlıkla görülebilecek. İstanbul'un en yüksek tepelerinden olan Büyükçamlıca Tepesi'nde 250 bin metre karelik bir alanda içinde caminin de yeralacağı bir projeyi hayata geçireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulamaya konulacak olan bu sosyal projeyle zannedildiği gibi yeşil alan yok edilmeyecek. Ayrıca bu proje sadece camiden ibaret değil. Cami yapılacak alan, 250 bin metrekarelik projenin sadece yüzde 6'sını yani 15 bin metrekaresini oluşturacak. Ayrıca proje içerisinde yürüyüş ve spor alanlarının yanı sıra sergi alanları, çocuk oyun alanları, seyir terasları ve kafeteryalar bulunacak.


15 bin metrekare alanda inşa edilecek caminin pek çok noktadan görülebileceğini ifade eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:


Osmanlı Devleti'nde Sultanahmet ve Süleymaniye camileri ve bir çok tarihi eserin şehre kazandırıldı. Ancak, Cumhuriyet devrine ait olarak İstanbul'da ve Üsküdar'da sembol olabilecek bir eser bu şehre kazandırılamadı. Geniş çevreye hizmet edebilecek olan çok yönlü bu projeyle kente, sembol bir komleks hizmet alanı ve nadide bir cami kazandırılmış olacak. Kışın günde 100 bin baharda ve yazın günde 300-400 bin kişinin ziyaret ettiği Çamlıca'ya Sarayburnu'ndan, Sultanahmet'ten Ayasofya'dan görünen bir camii yapılmasını planlıyoruz Bu cami İstanbul'un yeni sembolleri arasında yeralacak.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uzun yıllar İstanbul'a hizmet ettiğini ve şehri karış karış bildiğini belirten Kara, Erdoğan'ın projenin inşa edileceği Çamlıca'daki Turing işletmesini 1994'te devralarak Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırıp halka açtığını hatırlatttı. Kara, o zamandan bu güne kadar da Çamlıca'daki TV vericilerinin kaldırılmasının gündemde olduğunu vurgulayarak, "Çevredeki insanlar bu vericilerin yaydığı radyasyondan olumsuz etkileniyor ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Yurtdışından gelerek İstanbul'da ev ya da ofis kiralamak isteyen kişiler, bu alanda yaptırdıkları ölçümler sonrasında ev, ofis kiralamaktan vazgeçiyorlar. Sonuçta geçtiğimiz günlerde, Ulaştırma Bakanlığı, RTÜK ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol sonucunda, tv vericilerinin tek bir kulede toplanması kararı alındı" şeklinde konuştu.


Yenişafak


Geri Dön