20 / 04 / 2024

Mustafa Koç kimdir?

Mustafa Koç kimdir?

İstanbul Riva'da golf sahası yapan Mustafa Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Mustafa Koç ve Caroline Koç çifti golfe tutkunluğu ile biliniyor..



Mustafa Koç kimdir?

Mustafa Vehbi Koç, 29 Ekim 1960 İstanbul doğumlu. Mustafa Koç, 4 Nisan 2003 tarihinden beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı'dır. İsviçre'de Lyceum Alpinum Zuoz (1980) ve ABD'de George Washington University (1984) mezunudur. 


Çalışma yaşamına 1984''te Tofaş'ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret'te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 


1992 yılında Koç Holding''e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür.


Mustafa Koç, evli ve iki kız çocuk babasıdır. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesidir. 


İngilizce ve Almanca bilen Mustafa Koç'un sosyal alandaki hobileri golf, binicilik, havacılık ve Scuba'dır. İstanbul Golf Kulübü'nün başkanlığını yapmaktadır.


Mustafa Koç, İstanbul Riva'da golf sahası yapıyor. Söz konusu saha İstanbul'un en iddialı golf sahası niteliğini taşıyor.


Mustafa Koç daha önce 2015 yılında da Maltepe Belediyesi'nin o dönemdeki projesi olan Uluslararası Maltepe Fuar, Kongre ve Yaşam Merkezi M'Expo Center'daki golf sahalarının yatırım ve işletmesine de talip olmuştu.


Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmaktaydı.


Mustafa Koç, 21 Aralık 2016 tarihinde geçirdiği kalp krizi nedeni ile hayatını kaybetti.


Üyelikleri:

İstanbul Sanayi Odası üyesi,

TÜSİAD üyesi,

DEİK üyesi,

Young Presidents Organization (YPO) üyesi,

İstanbul Golf Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı,

1907 Fenerbahçe Kulübü Kurucu Üyesi,

East West Institute Üyesi


Mustafa Koç kitapları

Küresel Gıda Düzeni Kriz Derinleşirken

Persenk / Persenk Açıklaması

Karapara


Mustafa Koç kalp krizi geçirdi!


Mustafa Koç haberleri!

Caroline Koç haberleri!


Mustafa Koç hayatını kaybetti!




Geri Dön