29 / 03 / 2024

Mustafa Küpeli kentsel dönüşüm yapıp vatandaştan ücret almayacak!

Mustafa Küpeli kentsel dönüşüm yapıp vatandaştan ücret almayacak!

CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Gazeteci Yazar Mustafa Küpeli; Avcılar halkının bir kuruşunu harcamadan yerinde kentsel dönüşümü yapıp hiçbir ücret almadan herkesin evini teslim edeceği noktasında taahhütte bulundu...




Avcılar 'da kentsel dönüşüm noktasında halkın çıkmaz olduğu bir dönemde uzman mühendis kadrosuyla hazırladığı Avcılar Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda basına açıklamada bulunan CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Gazeteci Yazar Mustafa Küpeli; Avcılar halkının bir kuruşunu harcamadan yerinde kentsel dönüşümü yapıp hiçbir ücret almadan herkesin evini teslim edeceği noktasında taahhütte bulundu. 


"Kentsel dönüşüm konusunda Avcılar halkının net bir düşüncelerinin olmadığı bir zamanda uzman mühendis kadrosuyla hazırladığı, Avcılar halkına moral verecek. Halkın evini halka verecek çıkmazda olan çoğu kente yol haritası olacak, bu proje haksızlığa uğramış ve uğraşacak çoğu vatandaşa umut olacak." diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü. 


"İstanbul'daki deprem sonrası kullanılacak tüm kamu arazilerini inşaat tekellerine sattı, 'ekolojik şehirler kuracağız ' diyenler İstanbul'un ormanlarını parça parça satıyorlar, 'rant varsa bu rant vatandaşa sağlanıyor' diyorlar ama Kentsel dönüşümle vatandaşın evi yok pahasına satın alınıyor. Evi yıkılıyor, yıkım ücreti kendinden alınıyor.  TOKİ  Canavarı vatandaşı borçlandırıyor şehrin uzağında bir yere sürgün ediliyor." diyen CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı Gazeteci Yazar Mustafa Küpeli; " Biz göreve geldiğimizde Rant varsa sadece halk yararlanacaktır." dedi. 


Kentsel Dönüşümle Avcılar'a Yeni Kimlik Kazandıracağız. 

"Avcılar' ın kil zeminine katlık imarını 20-25 katlı yapıp beton kente çevirmeyeceğiz "diyen Küpeli "Mevcut imarı sadece iki katına çıkararak kentin suletini bozmadan kimlikli bir kent yapacağız."dedi. 

Avcılar'ı Deprem Riskinden Kurtarıp Sağlam Bir Kent'e çevireceğiz. 


1999 Depreminde Avcılar ilçesinde; 38 bina deprem anında yıkıldı, 300'e yakın da insan öldü, 138 bina orta hasarlı olarak kayıtlara geçti, 28 bina mühürlendi ve 500 ün üzerinde ağır hasarlı bina var. 


Deprem riski altında bulunan Avcılar'ımızı yaşanabilecek bir kente çevirmek için uzman mühendis kadrosuyla hazırladığımız proje doğrultusunda Avcılar halkına kentsel dönüşüm projesinde maddi karşılık beklemeden evlerini teslim edeceğiz... 


İşte Küpeli'nin Kentsel Dönüşümde Türkiye'ye Örnek Projesi: Avcılar ilçemizde ranta izin vermeyeceğiz - Mevcut Sistemin 10-15 bin lira alıp risk raporlarını yaparken Hiçbir ücret alınmadan Avcılar Belediyesi tarafından yapılacak. 

- Kentsel dönüşümde sürgün edilmeden yerinde dönüşüm yapılacak. 

- İmar tadilatı yapıp Kentsel dönüşüm için halkı 1 lira borçlandırılmadan bu işi çözeceğiz. 

- 600 bin lira kira yardımı ve ev taşıma işini de biz ödeyeceğiz. Proje dahilinde çözeceğiz ve en önemlisi de 4 yıl içinde Avcılar'ın kentsel dönüşümünü bitireceğiz. 


Geri Dön