19 / 04 / 2024

Mustafa Ordu, Tekirdağ Büyükşehir'in hizmetlerini eleştirdi!

Mustafa Ordu, Tekirdağ Büyükşehir'in hizmetlerini eleştirdi!

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet politikalarını ve icraatlarını eleştirdi



MHP Çerkezköy Eski İlçe Başkanı Mustafa Ordu, yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Hatırlanacağı gibi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine ait Tekpark A.Ş tarafından belirlenen caddelerden otopark parası tahsil edilmeye başlanınca Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yazılı olarak başvuru yaptım ve Çerkezköy’de önceki dönem Belediye Meclisi tarafından böyle bir karar alındığını, bu kararı Tekirdağ İdare Mahkemesi’ne götürerek iptal kararı aldığımı, dönemin Belediye yönetiminin mahkeme kararına uyarak yollara park eden araçlardan para toplamadığını, mahkeme kararına rağmen Tekpark’ın en azından Çerkezköy’de yollardan otopark parası almasının yasal olmayacağını, Çerkezköy’de bu uygulamanın yapılmaması gerektiğini ifade ettim, kararın iptalini istedim.

 

İTİRAZ YOLUNU KULLANDIM 

Büyükşehir Belediye Başkanı verdiği cevapta, belirlenen yollara park eden araçlardan para toplanmasının yasal olduğunu bildirdi ve mahkeme kararına rağmen uygulama devam etti. Ben de Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak İdare Mahkemesi’nin iptal kararına rağmen yollardan otopark parası toplama kararı alan yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundum. Amacım, siyasi bir şov yapmak falan değildi, yapılanın yanlış olduğunu biliyordum, iyi niyetle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni bu yanlıştan döndürmeye çalıştım. Savcılığın soruşturma talebine İçişleri Bakanlığı izin vermediği için itiraz yolu açık olmak kaydıyla takipsizlik kararı verildi. İtiraz yolunu kullanmadım. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanı ve kadrosunun mahkeme kararına rağmen Çerkezköy’de para toplamada ısrar etmelerinden ne yaparsam yapayım onları yanlıştan döndüremeyeceğimi anladım. Tecrübelerimden okuduğunu anlamayan birilerine bir konuyu anlatmanın imkansız olduğunu bildiğim için yollardan otopark parası toplanması konusundaki şikayetimi ve uyarılarımı Tekirdağ adına üzülerek noktalamak zorunda kaldım.

 

MAHKEME KARARINI UYGULAMAK ZORUNDAKALDI 

Ancak; Tekirdağ’da bir başka duyarlı vatandaş Tekpark’ın söz konusu kararını İdare Mahkemesi’ne götürdü, İdare Mahkemesi Çerkezköy Belediyesi kararına benzer bir karar alarak yolardan otopark parası toplanamaz dedi, Tekpark’ın kararını iptal etti. Büyükşehir Belediyesi bu defa mahkeme kararını uygulamak zorunda kaldı ve yollara park eden araçlarda para toplamaktan vazgeçti.

 

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK 

İyi ama bugüne kadar toplanan paralar ne olacaktı? Onu da Çerkezköy’de basın toplantısı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı. Toplanan paraların iadesi yapılmayacakmış, çünkü o paralarla Çorlu’ya 5 adet otobüs satın alınmış. Cevaba bakar mısınız? Derler ya ‘özrü kabahatinden büyük’ diye. Tam da bu açıklama üzerine söylenmiş sanki. Söyleyen, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı. Güler misin, ağlar mısın?

 

ŞAKA GİBİ DEĞİL Mİ? 

Şimdi diğer İlçeler için bir şey diyemem ama Çerkezköy’de yollardan otopark parası toplanamayacağı konusunda mahkeme kararı olduğu Belediye Başkanı’na bildirilmesine rağmen ‘Biz mahkeme kararı falan tanımayız’ havasında para toplamaya devam edeceksin, İdare Mahkemesi ikinci defa yollardan otopark parası toplanamaz kararı verince mecburen bu uygulamadan vazgeçeceksin ve sonra büyük bir pişkinlikle toplanan paraların geri verilmeyeceğini, o paralarla Çorlu’ya 5 adet otobüs alındığını falan söyleyeceksin. Üstelik bir de alınan otobüslerin satılmasında aracılık yapan firma, Büyükşehir Belediyesi’ne yükte hafif, pahada oldukça ağır bir adet Jeep Grand Cheroke bağışlayacak! Şaka gibi değil mi? Keşke şaka olsaydı ama ne yazık ki şaka değil. Bütün bunlar acı gerçeğin ta kendisi.

 

İŞ İŞTEN GEÇMİŞ OLACAK 

Öte yandan Çerkezköy’de mahkeme kararına rağmen yollardan toplanan otopark paralarını iade etmeyerek o paralardan Çorlu’ya 5 adet otobüs alındığını söylemek, hem Çerkezköy’de otopark parası ödemek zorunda bırakılan vatandaşlara hem de Çerkezköy’deki CHP’lilere de yapılan büyük bir haksızlıktır. Özellikle CHP’li vatandaşların Büyükşehir’in yaptığı yanlış ve haksız uygulamalarla ilgili muhaliflerle girdikleri tartışmalarda partilerini savunmakta zorlandıklarını görüyorum. Büyükşehir Belediyesi’ni artık onlar da eleştirmeye başladılar. Görevde olmanın doğal sonucu Belediye Başkanı değişik beklentilerle etrafını çeviren kalabalık nedeniyle bugün benim gördüğümü göremiyor, iki sene sonra kendisi de görecek. Ama tahmin ediyorum iş işten geçmiş olacak.

 

HALKÇILIK KİM, SİZ KİMSİNİZ? 

Mahkeme kararına rağmen haksız olarak toplanan paraları iade etmeyerek madem otobüs alacaksanız, hiç olmazsa Saray, Kapaklı, Çerkezköy’e alsaydınız da buralardan Tekirdağ merkeze Büyükşehir otobüsleri çalışmaya başlasaydı daha iyi olmaz mıydı? Veya toplanan paralarla otopark sıkıntısı çeken Çerkezköy’e yeni bir otopark alanı yapsaydınız daha iyi olmaz mıydı? Gerçekten halkçı olsaydınız tabi ki daha iyi olurdu. Ama halkçılık kim, siz kimsiniz? Bu gidişle CHP ilkeleri içinde sayılan halkçılığın da içini boşaltacaksınız.

 

TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI 

Benim asıl üzüldüğüm konu, Başkan’la birlikte Büyükşehir Belediyesi yönetici kadrolarının uygulamalardaki yetersizliklerinin yanı sıra proje üretiminde de elle tutulur, gözle görülür bir çaba göstermemeleri, bir eser ortaya koyamamış olmalarıdır.Tekirdağ Büyükşehir olunca vatandaşlarda oluşan ‘hizmet gelecek’ beklentisi tam bir hayal kırıklığına dönüşmüş durumdadır.Vatandaşların Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden bu Başkan ve kadrolarıyla beklenen hizmeti asla alamayacağı her geçen gün daha net bir şekilde görülmeye başlanmıştır. 11 ilçenin hiç birinde vatandaşların Büyükşehir olduktan sonra Belediye hizmetlerinin iyileştiği yönünde bir memnuniyeti yoktur. Tam tersi Büyükşehir olduktan sonra İlçe Belediyelerinin hizmetleri aranır olmuştur. İlçelerde yeni projeleri bırakın, devam eden projelerin zar zor yürütüldüğü görülmektedir. İlçe Belediyeleri artık Büyükşehir’i taşımakta zorlanmaktadırlar.

 

YARATTIKILARI SOSYAL SULTANLIKTA SALTANAT SÜRÜYORLAR 

Bana göre bunun birinci nedeni Büyükşehir kadroları oluşturulurken liyakat a özen gösterilmemiş, kadrolar sadakate göre CHP’li yandaşlarla doldurulmuştur. Belediye’ye personel alımı yapılırken kişinin yaptığı iş değil, CHP’li olup olmaması öne çıkmıştır. Böyle oluşturulan kadroların proje üretmeleri bir tarafa personel sevk ve idaresini bile beceremedikleri ortadadır. Becerdikleri ve yaptıkları tek iş yarattıkları sanal sultanlıkta saltanat sürmektir.

 

İSRAF AKIL ALMAZ BOYUTLARA ULAŞMIŞTIR

 Büyükşehir Belediyesi’nde israf akıl almaz boyutlara ulaşmıştır. Tekpark’ı ele alalım. Yüzlerce eleman alındı, cihaz alındı, kılık kıyafet alındı, mahkeme kararıyla yanlış uygulama önlendi. Ne olacak şimdi bu yapılan masraflar? Yüzlerce insan kapıya kondu. Bunların sosyal hakları, kıdem tazminatları ne olacak? Kırılan umutları nasıl tamir edilecek? Çalışanlara umut verilmiştir. Hiç olmazsa başka birimlerde değerlendirilmelidir. Bir başka örnek Karaağaç Mahallesi’nden. Ramazan ayında 2 bin 500 kişilik iftar hazırlığı yapılmış, katılan 200 kişi olmamıştır. Bu kadar hesapsız, kitapsız iş yapılır mı? Yazık değil mi bu masrafa? O masraf Belediye Başkanı’nın cebinden çıksaydı o iftarı verir miydi? Yapılan israftır, günahtır. İsraf o boyuta ulaşmış ki Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi otopark paralarından Çorlu’ya 5 adet otobüs satın alırken, aracılık eden firmanın yaptığı Jeep  Grande Charoke bağışını  kabul edecek duruma gelmiştir. Büyükşehir Belediyesi’nin düştüğü durumu anlatmak için bilmem başka örnek vermeye gerek var mı?

 

DÜĞÜN DEĞİL, BAYRAM DEĞİL, ENİŞTE NEDEN ÖPTÜ? 

JEEP bağışına özel bir parantez açmak gerekiyor. Derler ya ‘düğün değil, bayram değil, enişte neden öptü?’ Hadi diyelim ki bağışı yapan, otobüs satan aracı firma CHP’lidir. CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni ve 11 ilçeyi kazandığı için çok sevinmiş ve gönlünden koparak böyle bir bağış yapmış olabilir! Yalnız, Belediye seçimleri yapılalı nerdeyse 3 yıl geçmiş. Sevincini göstermek için bu vatandaş biraz geç kalmamış mıdır? Ayrıca bilen varsa, açıklarsa vatandaşlar öğrenmiş olur. CHP Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy’ü geçtim, CHP Genel Merkezi’ne bu miktarda bir bağış yapılmış mıdır? Zannetmiyorum. Peki bu miktar bağış, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine neden yapılmıştır?

 

AKP’NİN PASİF TUTUMU DA SORGULANMALIDIR 

Öte yandan bağış, neden aracılığını yaptığı 5 otobüs Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alındıktan sonra yapılmıştır? Neden? Bu konuda AKP Meclis grubu da gereğini yapmakta yetersiz kalmıştır. AKP Meclis grubu ile il ve ilçe yönetimlerinin bu pasif tutumu da sorgulanmalıdır.

 

BAĞIŞ KABULÜNÜ AÇIK ARTTIRMAYA MI ÇIKARIYORLAR? 

Çorlu Belediye Başkanı’nın bağış konusundaki görüşlerinin de yakın zamanda Çerkezköy Belediyesi’ne yapılan greyder bağışı sonrası bağışı yapan firma sahibinin arsasına Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ve Çerkezköy Belediye Meclisi’nde yapılan imar planı tadilatlarıyla birlikte değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Çorlu Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda ne demek istiyor? ‘Büyükşehir kabul etmezse, ben bu bağışı kabul ederim’ ne demek oluyor? Böyle bir şey olabilir mi? Bağış kabulünü açık arttırmaya mı çıkarıyorlar? Belediyelerde herhangi bir işi olanın bağış yapması yasal bir zorunluluk haline geldi de biz mi duymadık?

 

GERÇEKLERİN BİR GÜN ORTAYA ÇIKMA GİBİ KÖTÜ BİR HUYU VARDIR 

Bunlar iyi kokular değil, iyi görüntüler değil, bu yol iyi bir yol değil. Yüzlerce milyon dolarla ifade edilen bütçelerle belediyelerimizin belediyelerde işi çözülenlerin bağışına ihtiyacı yoktur, olamaz. Büyükşehir’e Jeep, Çerkezköy’e greyder, Çorlu’ya ne lazımsa Belediye bütçelerinden alabilirler. Belediyelerimizin kimsenin bağışına, hele hele Belediye’de yapılan bir iş ya da işlem karşılığı bağış örtüsü altında nakdi veya ayni bir yardıma, desteğe ihtiyacı yoktur. Kamuoyu bağış konusunda Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan açıklamalardan tatmin olmamıştır. Daha çok gecikmeden doyurucu bilgilendirme yapılmalıdır. AKP Meclis grubunu da denetim görevini yapmaya davet ediyorum. Kimse laf kalabalığı ile gerçekleri gizlemeye kalkmasın. Unutulmasın ki gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi kötü bir huyu vardır!

 

BU KADAR MAĞRUR OLMA PADİŞAHIM, SENDEN BÜYÜK ALLAH VAR 

Biliyorum; Sayın Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana yaptığı gibi eleştirilerime, uyarılarıma yine kulaklarını tıkayacak, bildiğini okuyacak ama ben Osmanlı’dan günümüze gelen bir sözle kendisini son kez uyarmak istiyorum: “Bu kadar mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var!”


Çerkezköy Gazetesi


Geri Dön