29 / 03 / 2024

Mustafa Özsoy kimdir?

Mustafa Özsoy kimdir?

MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy kimdir? Mustafa Özsoy, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte MHP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Özsoy'ın biyografisi bu haberde...



Mustafa Özsoy kimdir?

Mustafa ÖZSOY, 27.04.1968 tarihinde Kayseri’nin Bünyan ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise tahsilini (okul birinciliği ile) Bünyan ilçesinde tamamladıktan sonra, 1987 yılında üniversite sınavını kazanarak,  Ankara  Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1991 yılında mezun oldu.


1992 yılında da Polis Akademisi’nden mezun olan Mustafa ÖZSOY, 1992-1994 yılları arasında bir süre Emniyet Genel Müdürlüğü emrinde Komiser olarak görev yaptı. 1994 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak, Yozgat Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Yurt dışı stajını İngiltere’de (Southampton ve Brighton) tamamladıktan sonra, sırasıyla; Yozgat-Saraykent, Karabük-Eflani ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı.


Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile tamamladıktan sonra; 1997-1999 yılları arasında Burdur-Kemer, 1999-2000 yılları arasında Malatya-Kale, 2000-2002 yılları arasında Sivas-Altınyayla, 2002-2004 yılları arasında Erzurum-Aşkale, 2004-2007 yılları arasında Edirne-Havsa Kaymakamlıkları görevlerinde, 2007-2009 yılları arasında ise Kırşehir Vali Yardımcılığı görevinde bulunan Mustafa ÖZSOY, halen 07.09.2009 tarihinde atandığı İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği görevini sürdürmektedir.


Kaymakam olarak görev yaptığı bütün İlçelerde ve Kırşehir Vali Yardımcılığı görevinde üstün başarı göstermesinden dolayı görev yaptığı İl Valilerinin tamamından olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Takdirname ve çeşitli ödüllerle taltif edildi. Görev yaptığı bütün görev yerlerinde istisnasız olarak yöre halkının büyük ve takdire şayan teveccühüne mazhar oldu.


Başarılarından dolayı Malatya-Kale Kaymakamlığı görevinde iken “Yılın İdarecisi” ne teklif edilen Mustafa ÖZSOY, 2006 yılında da Siyaset Dergisi tarafından Yılın Kaymakamı seçildi.


Hizmet yaptığı bütün görev yerlerinde (Gerek Kaymakam, gerekse Vali Yardımcısı olarak) birinci öncelik olarak; Yolsuzluklarla Mücadele ederek, trilyonlarla ifade edilen yolsuzlukları ortaya çıkararak ilgililerin yargılanmasını sağladı. Yolsuzlukların ortaya çıkarılmasında gösterdiği kararlılıklarından dolayı halkın destek ve devlet büyüklerinin mazharına nail oldu. Meslek hayatı soyunca yolsuzluğa karşı hep savaş açtı. Bu mücadelesinde, kendisine yapılan baskılara karşı asla boyun eğmedi. Görev yaptığı bütün görev yerlerinde, hak için halkın yanında yer aldı ve cehaletle hep mücadele etti.. Hayatı boyunca, Büyük Türk Milletine hizmet aşkıyla yanıp kavruldu. Mangal gibi yüreğiyle keseri, hep fakirden ve ezilenden yana kesti.


Aynı zamanda bilimsel anlamda da kendisini yetiştiren Mustafa ÖZSOY, ERMENİ TERÖRÜ VE TERÖR konularında birçok üniversitede, Türk Ocaklarında, Askeri Birliklerde, Liseler  dahil olmak üzere gençliğin ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak için konferanslar verdi. Öte yandan, birçok dergi ve yerel gazetelerde de makaleleri yayımlandı.


Evli ve 19 yaşında Halim Yunus Emre, 14 yaşında İrem Ayça isimli iki çocuk babası olan Mustafa ÖZSOY, İngilizce bilmektedir.




Geri Dön