24 / 04 / 2024

Mustafa Palancıoğlu Talas projelerini anlattı!

Mustafa Palancıoğlu Talas projelerini anlattı!

Çömlekçi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Talaş Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, mahalle ve köylerdeki imkânları geliştirerek, sosyal alanları genişleteceklerini söyledi.



Seçim çalışmaları kapsamında Çömlekçi Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret eden AK Parti Talaş Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Palancıoğlu, dernek üyelerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. Dernek binasını dolduran üyelerle proje ve yapacakları çalışmaları paylaşan Palancıoğlu, bu bölgelerin temel ihtiyaçlarını gidererek, yeni imar planları yapacaklarını söyledi. 


Avrupa'da şehir merkezi ne ise köyler, yakın beldeler aynı imkânlara sahiptir diyen Palancıoğlu, "Yolu, kanalizasyonu, suyu yani her imkânı vardır. Eğer bunlar olmasa insanlar şehir merkezine göçer. Yani insanlar Çömlekçiden, Başakpınar'dan, Kuruköprü'den, Kepez'den göçüyorlarsa buralarda şehir merkezinde olan imkân ve şartların olmamasındandır. Dolayısıyla bizim önümüzdeki beş yılda öncelikli yapacağımız çalışmalardan birisi imar planı olmayan yerlerin nitelikli ve hızlı bir şekilde planlarını yapmak. Anayurt, Bahçelievler ve Yenidoğan gibi değil çünkü buraların palanları yanlış. Bir harita mühendisi ve şehir plancısı olarak bunu her zaman söylüyorum. 20-25 yıl önce yapılan bu planlarda sosyal alanlar az, yeşil alanlar az, kamu alanları az bir imar planı yapılmış. Dört blok bir köy ediyor ve bu kesinlikle doğru bir şey değil. Bu kadar yoğun bir nüfusu dar kalıplara toplamak doğru bir şey değil. Bu yüzden bundan sonra yapacağımız imar planlarının nitelikli olması gerekiyor. Daha sonra bu köylerimizin ulaşım ağının nitelikli hale getirilmesi gerekiyor" diye konuştu. 


Vizyon Kent Haber


Geri Dön