29 / 03 / 2024

Mustafa Paşa Camisi'nin restorasyonu Ramazan'da bitecek

Mustafa Paşa Camisi'nin restorasyonu Ramazan'da bitecek

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığınca (TİKA) restore ettirilen Mustafa Paşa Camii'ndeki çalışmaların ramazan ayına kadar bitirileceği bildirildi



Restorasyonu üstlenen şirket sorumlusu Mehmet Akçay, 12 Mayıs 2006'da başlanan cami restorasyonunun ramazan ayına kadar bitirileceğini ifade ederek, çalışmalarını tüm hızıyla sürdürdüklerini kaydetti.

Caminin 1492 yılında Sultan 2. Bayezit zamanında yaptırıldığını belirten Akçay, "Cami Makedonya'daki ecdat yadigarlarından, 15. yüzyıl sonlarında yaptırılan bir eser. 1963'teki Üsküp depreminde büyük zarar görmüş. TİKA tarafından restorasyonu yaptırılan camide güçlendirme yaparak çatlak kısımları onardık. Caminin ramazanda ibadete açılması için çalışmalarımızı hızlandırdık" diye konuştu. Akçay, Vardar Nehri kıyısındaki Üsküp Kalesi ile Türk Büyükelçiliğinin hemen yanında bulunan Mustafa Paşa Camii'nin geçmişte bir medrese ile birlikte öğrenciler ve muhtaçlara karşılıksız yemek dağıtan imareti bulunduğunu ifade ederek, bugün sadece ibadet ve türbe kısmının ayakta kaldığını sözlerine ekledi. (AA)


Geri Dön